1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail Leviathan’da gaz üretimini yüzde 60 azalttı

İsrail Leviathan’da gaz üretimini yüzde 60 azalttı

İsrail, en büyük deniz gaz sahası olan Leviathan’da üretimi yaklaşık yüzde 60 oranında azalttı.

İsrail Leviathan’da gaz üretimini yüzde 60 azalttı

Enerji Günlüğü - İsrail, en büyük deniz gaz sahası olan Leviathan’da üretimi yaklaşık yüzde 60 oranında azalttı.

İsrail Enerji Bakanlığı, Leviathan’da yapılan üretimin aktarıldığı boru hattında kusur bulunduğu iddiasıyla üretimi %60 civarında azalttıklarını açıkladı.

Açıklamaya göre bir su altı robotu tarafından bir titreşim tespit edildi ve bu titreşimin giderilmesi çalışmaları başladı. Titreşim nedeniyle denizde herhangi bir kirlenme ya da sondaj ekipmanlarında herhangi bir hasar oluşmadığı da kaydedildi. 

Bakanlık sahanın operatörü ABDli Noble Energy’ye yaptığı bilgilendirmede, hatta hatanın tespiti ve gerekli testler tamamlanmadan tam kapasite üretimin mümkün olmadığını belirtti. 

Leviathan'dan çıkarılan gaz denizin altına inşa edilen 120 kilometre uzunluğundaki iki ayrı boru hattı üzerinden İsrail'e ulaşıyor. İsrail Leviathan gazını Mısır’a gönderiyor. İsrail, 10 yıl boyunca 15 milyar dolar değerindeki 64 milyar metreküp gazı Mısır'a ihraç edecek.

Hayfa'dan 130 kilometre açıkta ve bin 500 derinlikte bulunan Leviathan doğalgaz rezervinin büyüklüğünün 622 milyar metreküp olduğu tahmin ediliyor. Bu sahadaki çıkarılabilir gaz miktarı tek başına İsrail'in 40 yıllık ihtiyacını karşılamaya yeterli olacak büyüklükte.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler