1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrailli NewMed Energy yüzer LNG tesisi kurmayı planlıyor

İsrailli NewMed Energy yüzer LNG tesisi kurmayı planlıyor

İsrailli şirket NewMed Energy, Leviathan gaz sahasını daha fazla geliştirmek için yüzer LNG genişlemesine yöneliyor.

İsrailli NewMed Energy yüzer LNG tesisi kurmayı planlıyor

Enerji Günlüğü - İsrailli şirket, Leviathan gaz sahasını fazla geliştirmek üzere yüzer LNG terminali inşa etme planları olduğunu açıkladı.

İsrail enerji, petrol ve gaz ortaklığı NewMed Energy, İsrail'in Akdeniz kıyısındaki Leviathan gaz sahasını daha fazla geliştirmek amacıyla bir yüzer sıvılaştırılmış ulusal gaz (FLNG) terminali inşa etme eğiliminde olduğunu söyledi. Şirket, İsrail hükümetinden destek gören bir FLNG terminali ya da Avrupa'nın Rus olmayan enerji kaynakları aradığı bir dönemde daha uzaklara ihracatı kolaylaştırmak için Mısır'ın kuzeyindeki LNG terminallerine boru hattıyla bağlanmak şeklinde iki seçenek üzerinde duruyor.

KAPASİTEYİ 14 MİLYAR METREKÜPE ÇIKARMAK İÇNİ 550 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Şirketin, yüzer LNG terminaline ciddi anlamda yöneldikleri ifade eden NewMed CEO’su Yossi Abu, “NewMed aynı zamanda, mevcut 12 milyar metreküplük kapasiteyi yılda yaklaşık 14 milyar metreküpe (bcm) çıkarmak için platformuna yeni bir boru hattı inşa etmek üzere 550 milyon dolar harcamayı planlıyor” dedi.

Önümüzdeki yılın başlarında bir yatırım kararı almaya çalıştıklarını dile getiren Abu, "Bu on yıl içinde yılda 21 milyar metreküpe ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler