1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrailli NewMed ile İngiliz Capricorn şirketleri iş birliği yapacak

İsrailli NewMed ile İngiliz Capricorn şirketleri iş birliği yapacak

Leviathan gaz sahası hissedarı NewMed Energy, Capricorn Enerrgy ile birleşme sürecinin 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanacağını bildirdi.

İsrailli NewMed ile İngiliz Capricorn şirketleri iş birliği yapacak

Enerji Günlüğü - NewMed CEO’su Abu, Capricorn Energy ile birleşmenin önemli bir büyüme potansiyeli yaratacağını söyledi.

Leviathan gaz sahasının yüzde 45 hissedarı olan NewMed Energy, İngiliz Capricorn Energy ile birleşmesi için görüşmelerin devam ettiğini ve anlaşmanın 2023'ün ilk çeyreğinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Geçtiğimiz haftalarda Capricorn'un bazı üst düzey hissedarları anlaşmaya karşı çıktı. Ancak birleşmenin önemli bir büyüme potansiyeli yaratacağını öngören NewMed Energy CEO’su Yossi Abu, muhalefeti önemsemeyerek her iki şirketin hissedarlarının da birleşmeyi onaylamasını bekledi.

NewMed’in, Capricorn’un geçmiş deneyimlerinden yararlanabileceğini ifade eden Barclays analisti Tavy Rosner, "İşlemi NewMed için potansiyel bir olumlu olarak görüyoruz. Şirketin nihayet hisselerini Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda (LSE) listelemesine ve bu borsanın daha geniş sermaye havuzuna erişmesine olanak tanıyor" dedi.

NEWMED SON ÇEYREKTE GELİRİNİ 265 MİLYON DOLARA YÜKSELTTİ

2022 yılının üçüncü çeyrek döneminde net 123 milyon dolar gelir elde eden NewMed, bir önceki yılın aynı döneminde 50 milyon dolar zarar etmişti. Şirket, bu çeyrekte ise gelirini doğal gazdan elde e dilen telif ücreti hariç yüzde 28 artırarak 265 milyon dolara yükseltti.

LEVİATHAN 9 AYDA 8,5 MİLYAR M3 DOĞAL GAZ ÜRETTİ

NewMed'in yüzde 45,3 hissesine sahip olduğu Leviathan'ın üretimi, bir önceki yıl 2,8 milyar metreküp (m3) iken bu çeyrek dönemde 3 milyar metreküpe ulaştı. 3 milyar metreküplük üretimin 1,2 milyar m3’lük kısmı İsrail'e, 1,1 milyar m3'ü Mısır'a ve 0,7 milyar m3'ü Ürdün'e tedarik edildi. Şirket, Leviathan’dan yılın ilk dokuz ayında ise toplamda 8,5 milyar m3 doğal gaz üretildiğini açıkladı.

Abu konuya ilişkin, "2023 yılında Leviathan'ın genişlemesini ve yeni pazarlara girişini önemli ölçüde hızlandırırken, İsrail, Mısır ve Ürdün'deki müşterilerimizle iş birliğini güçlendireceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler