1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğu Akdeniz’deki Leviathan sahasında bir boru hattı daha kurulacak

Doğu Akdeniz’deki Leviathan sahasında bir boru hattı daha kurulacak

Doğu Akdeniz'deki Leviathan Gaz Sahası ortakları NewMed, Ratio Energies ve Chevron, sahanın üretim kapasitesini yılda 2 milyar m3 arttıracak üçüncü bir boru hattı inşa edecekler.  

Doğu Akdeniz’deki Leviathan sahasında bir boru hattı daha kurulacak

Enerji Günlüğü - Ürdün ve Mısır'a gaz sağlayan İsrail sularındaki Leviathan gaz sahasının genişletilmesi çalışmaları kapsamında üçüncü bir boru hattı inşası için yaklaşık 568 milyon dolar yatırım yapılacak. 

Bir grup enerji şirketi, İsrail kıyılarındaki Leviathan doğal gaz sahası için yeni bir üçüncü boru hattı inşa etmeyi planlıyor. The Times of Israel gazetesinin haberine göre, sahanın ortakları İsrail merkezli NewMed ve Ratio Energies ile Amerikan enerji şirketi Chevron Corp’un oluşturduğu ortaklar tarafından inşa edilecek yeni boru hattı Leviathan sahasındaki üretimi artıracak.

Üçüncü boru hattı, üretim kapasitesini 12 milyar metreküpten yaklaşık 14 milyar metreküpe çıkaracak. Boru hattı inşası için ortak enerji şirketleri tarafından 568 milyon dolar yatırım yapılacak. Hattın 2025 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

“LEVİATHAN’I GENİŞLETMEK İÇİN İLK VE ÖNEMLİ BİR ADIM”

NewMed Energy CEO'su Yossi Abu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Üçüncü boru hattı projesi, Doğu Akdeniz'deki enerji çıpası Leviathan'ı genişletmek için ilk ve önemli bir adımdır" dedi.

Leviathan sahası 2010 yılında keşfedildi ve 605 milyar metreküp doğal gaz rezervuarı içeriyor. Saha, İsrail'in iç pazarına, Ürdün'e ve Mısır'a gaz sağlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler