1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail Leviathan gaz sahasından tedarik artacak

İsrail Leviathan gaz sahasından tedarik artacak

İsrail sularında bulunan Leviathan Gaz Sahası yakınlarında yeni bir yüzer LNG terminali kurulacak. Terminalin kapasitesinin yıllık 7 milyar metreküp olması planlanıyor.

İsrail Leviathan gaz sahasından tedarik artacak

Enerji Günlüğü - İsrailli şirket NewMed Energy, İsrail sularından çıkarılan gazın sevki için yılda 7 milyar metreküp kapasiteli bir yüzer LNG terminali kurmayı planlıyor. 

İsrail merkezli NewMed Energy şirketi CEO'su Yossi Abu, NewMed Energy'nin geliştirmeyi hedeflediği yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalinin ilk planlara göre yıllık 7 milyar metreküp (bcm) kapasiteye sahip olacağını açıkladı. Yossi Abu Reuters’a yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl yatırım kararı alınması beklenen multi-milyar dolarlık terminalin Doğu Akdeniz'in Avrupa'ya gaz ihracatını önemli ölçüde artırabileceğini söyledi. Abu, terminalin İsrail'in Leviathan gaz sahasının platformuna yakın inşa edileceğini de sözlerine ekledi. 

NewMed, İsrail, Ürdün ve Mısır'a gaz sağlayan Leviathan gaz sahasında Chevron Corp ve Ratio Energies ile ortak çalışmalar yürütüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler