1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail Mısır’a gaz ihracatını arttıracak

İsrail Mısır’a gaz ihracatını arttıracak

İsrail Mısır'a yeni bir doğalgaz boru hattı kurarak ihracatını yılda 8 milyar metreküpe çıkarmayı planlıyor.

İsrail Mısır’a gaz ihracatını arttıracak

Enerji Günlüğü - İsrail Mısır'a yeni bir doğalgaz boru hattı kurarak ihracatını yılda 8 milyar metreküpe çıkarmayı planlıyor.

İsrail Mısır'a yeni bir doğalgaz boru hattı planlıyor. 200 milyon dolar değerindeki yeni boru hattı, Sina Yarımadası kuzeyinden geçerek 2 ülkenin ulusal şebekelerine bağlanacak. İsrail, yeni boru hattıyla Mısır'a ihraç edilen gazı yıllık 5 milyar m3’ten 8 milyar metreküpe çıkarabilecek.

İsrailli gaz dağıtım şirketi Israel Natural Gas Lines tarafından işletilecek hattın iki yıl içinde tamamlanabileceği kaydediliyor. 

İsrail, 2020'nin başlarında Mısırlı Dolphinus Holdings şirketi ile imzalanan 5 yıllık bir anlaşma kapsamında İsrail'in Leviathan ve Tamar gaz sahalarından Mısır'a doğal gaz ihraç etmeye başladı. Anlaşma ile İsrail ile Mısır'ın Sina Yarımadası'nı birbirine bağlayan bir denizaltı boru hattı aracılığıyla Mısır’a İsrail gazı sağlanıyor. Dolphinus Holdings, ithal ettiği gazı Mısır'daki büyük endüstriyel ve ticari tüketicilere tedarik etmek için kullanıyor ve bir kısmını da başta Avrupa olmak üzere dış pazarlara yeniden ihraç ediyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler