1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail gazını Mısırlı şirketlerin sıvılaştırması değerlendiriliyor

İsrail gazını Mısırlı şirketlerin sıvılaştırması değerlendiriliyor

İsrail doğal gazının sıvılaştırma amacıyla Mısır'a pompalaması ve sıvılaştırılan gazın yeniden ihracatı planlanıyor.

İsrail gazını Mısırlı şirketlerin sıvılaştırması değerlendiriliyor

Enerji Günlüğü - İsrail doğal gazının sıvılaştırma amacıyla Mısır'a pompalaması ve sıvılaştırılan gazın yeniden ihracatı planlanıyor.

Mısır Petrol Bakanı Tarek El-Molla ve İsrail Enerji Bakanı Karine Elharrar telefon görüşmesi yaparak, yeniden ihracat için sıvılaştırma amacıyla İsrail doğalgazını Mısır'a pompalama planlarını ele aldılar. 

Ortak yapılan açıklamaya göre taraflar ayrıca Doğu Akdeniz Gaz Forumu (EMGF) çerçevesinde işbirliği konusunda da görüş alışverişinde bulundular.

Bölgedeki gaz potansiyelinin değerlendirilebilmesi için Forum üyesi ülkeler (Mısır, Filistin, İsrail, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün ve İtalya) arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, enerji güvenliğini sağlamak için her ülkenin yeteneklerinden ve uzmanlığından yararlanmanın önemi vurgulandı. 

İsrail, 2020'nin başlarında Mısırlı Dolphinus Holdings şirketi ile imzalanan 5 yıllık bir anlaşma kapsamında İsrail'in Leviathan ve Tamar gaz sahalarından Mısır'a doğal gaz ihraç etmeye başladı. Anlaşma ile İsrail ile Mısır'ın Sina Yarımadası'nı birbirine bağlayan bir denizaltı boru hattı aracılığıyla Mısır’a İsrail gazı sağlanıyor. Dolphinus Holdings, ithal ettiği gazı Mısır'daki büyük endüstriyel ve ticari tüketicilere tedarik etmek için kullanıyor ve bir kısmını da başta Avrupa olmak üzere dış pazarlara yeniden ihraç ediyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler