1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğu Akdeniz Gaz Forumu resmi web sitesi açıldı

Doğu Akdeniz Gaz Forumu resmi web sitesi açıldı

Doğu Akdeniz Gaz Forumu’nun (EMGF) beşincisi düzenlenen Bakanlar toplantısında resmi web sitesinin lansmanı gerçekleştirildi. 

Doğu Akdeniz Gaz Forumu resmi web sitesi açıldı

Enerji Günlüğü - Doğu Akdeniz Gaz Forumu’nun (EMGF) beşincisi düzenlenen Bakanlar toplantısında resmi web sitesinin lansmanı gerçekleştirildi. 

Doğu Akdeniz Gaz Forumu (EMGF) 5. Bakanlar toplantısı 6 Temmuz 2021 Salı günü Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirildi. ABD, AB ve Dünya Bankası’nın gözlemci olarak katıldığı toplantıda, Forum üyesi ülkelerin Enerji ve Dışişleri Bakanları katıldı. Mart 2021'de gerçekleşen Dördüncü Bakanlar Toplantısı’nın sonuçlarına dayanarak gerçekleştirilen toplantıda EMGF'nin dünya genelindeki faaliyetlerini içeren forumun ilk resmi iletişim platformu olacak EMGF Web Sitesi'nin lansmanı gerçekleştirildi.

TOPLANTIDA ELE ALINAN KONULAR

Toplantıda, EMGF Üyeleri ve Gözlemciler, uluslararası hukuka uygun olarak ve EMGF Üyelerinin doğal kaynaklar üzerindeki haklarına saygı göstererek hedeflerine ulaşmak için işbirliğine devam etme kararlılıklarını yeniden teyit ettiler. Mart 2021'deki Bakanlar Toplantısı’nda kurulan dört çalışma grubuyla ilgili gelişmeler de dahil olmak üzere EMGF faaliyetlerinin ilerlemesi ele alındı. Ayrıca Avrupa Birliği'nin desteğiyle yürütülen "Bölgesel Doğal Gaz ve Enerji Arz ve Talep Dengesi" çalışmasında kaydedilen ilerleme değerlendirildi. Toplantıda 2021 ve 2022 EMGF bütçesi de onaylandı. 

Bir sonraki EMGF faaliyetleri ve yol haritası üzerinde mutabık kalan Bakanlar, 2021 yılının son çeyreğinde Kahire'de yapılacak bir sonraki Bakanlar Toplantısı için toplanma kararı aldılar.

Doğu Akdeniz Gaz Forumu (EMGF), Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz rezervlerinden ortaklaşa en iyi şekilde yararlanılması hedefiyle 2019 yılı Ocak ayında kuruldu. Foruma üye ülkeler Güney Kıbrıs, Mısır, Fransa, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün ve Filistin. Forum içinde Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında bulunan Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Lübnan ve Libya yer almıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler