1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Filistin BAE’nin EastMed Gaz Forumu’na katılımını engelledi

Filistin BAE’nin EastMed Gaz Forumu’na katılımını engelledi

Filistin, Birleşik Arab Emirlikleri’nin EastMed Gaz Forumu’na (EMGF) gözlemci olarak katılımını veto etti. 

Filistin BAE’nin EastMed Gaz Forumu’na katılımını engelledi

Enerji Günlüğü - Filistin, Birleşik Arab Emirlikleri’nin EastMed Gaz Forumu’na (EMGF) gözlemci olarak katılımını veto etti. 

EastMed Gaz Forumu tüzüğünün 1 Mart 2021'de onaylanmasının ardından Dördüncü Bakanlar toplantısı 9 Mart 2021 tarihinde Kahire’de düzenlendi. Toplantıda diğer ülkelerden Forum'a katılım başvuruları tartışıldı. Filistin Yönetimi, Birleşik Arab Emirlikleri (BAE) ile yıllar süren düşmanca ilişki ve BAE’nin İsrail ile imzaladığı anlaşmaya duyduğu öfkenin ardından Birleşik Arab Emirlikleri’nin İsrail'in de dahil olduğu Doğu Akdeniz gaz forumuna gözlemci olarak katılmasını engelledi. Organizasyondaki her kararın oybirliği ile alınması gerekiyor.

İsrailli bir gazetecinin yetkili kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Avrupalı bakanlar Filistinli temsilciden çekimser kalmasını istedi, ancak temsilcinin fikrini değiştirmeyeceğini açıkça belirtti. 

Fransa'dan tam üye ve ABD'nin gözlemci olarak katılma talebi ise kabul edildi. 

EastMed Gaz Forumu’nda İsrail, Mısır, Ürdün, İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Filistin bulunuyor.  16 Ocak 2020 tarihinde uluslararası bir organ olarak kurulan EastMed Gas Forum'un merkezi Mısır'ın Kahire şehrinde bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler