1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrailli Delek Leviathan gazı için LNG tesisi kuracak

İsrailli Delek Leviathan gazı için LNG tesisi kuracak

İsrailli enerji şirketi Delek ve ortakları Leviathan sahasından çıkarılacak gazın sıvılaştırılarak ihraç edilmesi için yüzer LNG tesisi kurmayı planlıyor.

İsrailli Delek Leviathan gazı için LNG tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - İsrailli enerji şirketi Delek ve ortakları Leviathan sahasından çıkarılacak gazın sıvılaştırılarak ihraç edilmesi için yüzer LNG tesisi kurmayı planlıyor.

İsrail ve ortakları Leviathan gaz sahasında FLNG tesisi kurmak için çalışmalara başladı. İsrailli enerji şirketi Delek Drilling, İsrail’in açıklarında yüzen bir sıvılaştırılmış doğalgaz (FLNG) tesisi mühendislik hizmetleri planı hazırlayıp sunmaları için Golar LNG and Exmar şirketleriyle anlaşmalar yaptığını duyurdu.

İsrail’in gaz ihracatçısı olmasını sağlayacak FLNG terminali yılda 2,4 ila 5 milyon ton doğalgaz işleyecek ve daha sonra LNG gemileriyle dünyaya gönderilecek.

Delek, 21.3 trilyon fit küp (Tcf) hidrokarbon kaynağına sahip olduğu tahmin edilen, karasularındaki Leviathan havzasını ABDli Noble Energy (% 39,66) ve İsrailli Ratio Energy (% 15) ile ortak geliştiriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler