1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin Tesla’nın bazı modellerini vergiden muaf tutacak

Çin Tesla’nın bazı modellerini vergiden muaf tutacak

Çin Halk Cumhuriyeti, Tesla’nın bazı modelleri ile yeni enerji aracı kategorisine giren bazı markaları %10’luk gümrük vergisinden muaf tutacak.  

Çin Tesla’nın bazı modellerini vergiden muaf tutacak

Enerji Günlüğü - Çin Halk Cumhuriyeti, Tesla’nın bazı modelleri ile yeni enerji aracı kategorisine giren bazı markaları %10’luk gümrük vergisinden muaf tutacak.  

Çin Halk Cumhuriyeti, başta Tesla olmak üzere, ithal ettiği ve “yeni enerji aracı” kapsamına giren bazı otomobil markalarını, 2019’un Aralık ayında uygulamaya başlayacağı yüzde 10’luk gümrük vergisinden muaf tutacak. Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Tesla’nın 3 ayrı serisinin 16 modeli “yeni enerji” araçları listesine girdi. 
 
Çin, bu yılın Aralık ayından itibaren ABD’den ithal edilecek otomobillere getirdiği ek vergi tarifesinden Tesla’yı muaf tuttuğunu açıkladı. Karar, Tesla’nın Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk’ın Shanghai’deki Dünya Yapay Zeka Konferansı sırasında açıklandı.
 
Tesla’nın Model S, 3 ve X serisindeki 16 ayrı modeli, elektrikli ve bazı hibrit araçların listelendiği “yeni enerji” araçları listesine girmişti. Bu modeller böylece yüzde 10’luk ek vergi tarifesi dışında bırakılacak. Listede Mercedes, General Motors, Volkswagen, Toyota ve Hyundai gibi diğer uluslararası otomobil üreticilerinin de bazı modelleri bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler