1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin Umman elektrik iletim şirketine ortak oluyor

Çin Umman elektrik iletim şirketine ortak oluyor

Çin kamu elektrik şirketi State Grid, Umman kamu elektrik iletim şirketi Oman Electricity’den yüzde 49 hisse satın alıyor.

Çin Umman elektrik iletim şirketine ortak oluyor

Enerji Günlüğü - Çin kamu elektrik şirketi State Grid, Umman kamu elektrik iletim şirketi Oman Electricity’den yüzde 49 hisse satın alıyor.

Çin kamu elektrik şirketi State Grid, Umman’ın devlete ait elektrik iletim şirketi Oman Electricity’den yüzde 49 hisse satın almak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı. Açıklamada herhangi bir finansal ayrıntı verilmedi. 

Umman’ın özelleştirme kapsamındaki ilk anlaşması olan bu anlaşmaya göre, Nama Holding kalan yüzde 51 hissenin kontrolünü sağlayacak. 

Orta Doğu’nun OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkesi Umman, Körfez ülkeleri arasında en fazla bütçe açığına sahip olan ülke. Anlaşma, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in, ülkenin politik nüfuzunu arttırma hedefi çerçevesinde başlattığı “Bir Kuşak Bir Yol” girişimi kapsamındaki antik ticaret yollarını canlandırmaya yönelik planları arasında, Çin'in Orta Doğu'ya duyduğu ilginin bir işareti olarak değerlendiriliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler