1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’deki elektrikli araç şarj sayısı 1 milyona ulaştı

Çin’deki elektrikli araç şarj sayısı 1 milyona ulaştı

Çin’de Haziran ayı sonu itibarıyla elektrikli araç şarj cihazı sayısı 1 milyona ulaştı.

Çin’deki elektrikli araç şarj sayısı 1 milyona ulaştı

Enerji Günlüğü - Çin’de Haziran ayı sonu itibarıyla elektrikli araç şarj cihazı sayısı 1 milyona ulaştı.

Elektrikli araç alanında en hızlı gelişen pazar olan Çin, dünyanın en büyük şarj ağını kurdu. Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Gelişim ve Planlama Ofisi Başkanı Li Fulong, Çin’de 2019 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla 1 milyon elektrikli araç şarj cihazına ulaşıldığını açıkladı. 

Li Fulong yaptığı açıklamada, Çin’in Haziran ayı sonunda 1 milyon şarj cihazını hizmet verir hale getirdiğini, bu rakamın da elektrikli araçlar için dünyanın en büyük şarj ağı olduğunu söyledi. Li Fulong, ülke olarak temiz ve düşük karbonlu enerjiyi teşvik ettiklerini ve elektrik üretiminde fosil olmayan kaynak oranını artmaya devam ettiklerini belirtti. 

YENİLENEBİLİR ELEKTRİĞİNİN PAYI %27 OLDU

Fulong, fosil olmayan enerjinin, ülkenin 6 bin kilowatt ve üzerindeki üretim birimlerinin yüzde 37.2’sini oluşturduğunu açıkladı. Yenilenebilir kaynaklardan sağlanan enerjinin de toplam içindeki payının yüzde 27,3’e ulaştığını ifade eden Fulong, geçen yıla göre yüzde 2.1’lik artış olduğuna dikkat çekti. Çin, temiz enerji sektörünü optimize etmek için aylık ve üç aylık periyotlarda üretim ve tüketimi izlemek ve yıllık sonuçları açıklamak üzere ulusal bir izleme ve uyarı platformu kurdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler