1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin’den ABD’ye yasadışı yaptırımlarını durdur çağrısı

Çin’den ABD’ye yasadışı yaptırımlarını durdur çağrısı

Çin, ABD’nin İran’dan petrol alan Çinli bir şirkete yaptırım uygulamasını güçlü bir şekilde karşı çıktıklarını belirterek, ABD’ye yasadışı yaptırımlarını durdurma çağrısında bulundu.

Çin’den ABD’ye yasadışı yaptırımlarını durdur çağrısı

Enerji Günlüğü - Çin, ABD’nin İran’dan petrol alan Çinli bir şirkete yaptırım uygulamasını güçlü bir şekilde karşı çıktıklarını belirterek, ABD’ye yasadışı yaptırımlarını durdurma çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Zhuhai Zhenrong Co Ltd. Şirketine yaptırım uygulama kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık, uygulanan yaptırımlara şiddetle karşı çıktıklarını kaydetti. 

Bakanlık sözcüsü Hua Chunying, Çin’in İran’la işbirliğinin uluslararası hukuk uyarınca normal olduğunu belirterek, “ABD’yi bu yanlış uygulamayı düzeltmeye ve şirketler ve bireyler üzerindeki yasadışı yaptırımlarını durdurmaya çağırıyoruz. ABD ülkelerin yasal haklarını görmezden gelerek rasgele yaptırımlar uyguladı. Bu uluslararası hukuka aykırıdır” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün yaptığı açıklamada, “İran'dan ham petrol alımı veya satın alımı için bilerek önemli bir işlem gerçekleştirdiği” gerekçesiyle şirkete yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler