1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin’in 2019’da petrol ve gaz keşifleri rekor düzeyde

Çin’in 2019’da petrol ve gaz keşifleri rekor düzeyde

Çin, 2019 yılında bir milyar tondan fazla petrol rezervi ve 1 milyar metreküp hacminde kayaç gazı (şeyl) rezervi keşfetti.

Çin’in 2019’da petrol ve gaz keşifleri rekor düzeyde

Enerji Günlüğü - Çin, 2019 yılında bir milyar tondan fazla petrol rezervi ve 1 milyar metreküp hacminde kayaç gazı (şeyl) rezervi keşfetti.

Çin Ulusal Petrol Kurumu (China National Petroleum Corporation-CNPC), 2019 yılında yoğun arama çalışmalarının ve teknolojik inovasyonun sonucu olarak rekor düzeyde petrol ve doğalgaz rezervleri keşfedildiğini açıkladı. 

CNPC açıklamasında, Ordos havzasında bir milyar tondan fazla petrol rezervi keşfedilirken güneybatı Çin’deki Sincan havzasında ve ülkenin kuzeybatısındaki Tarim havzasında da 1 milyar metreküp hacminde kayaç gazı (şeyl) rezervi bulunduğunu açıkladı. Bulunan yeni petrol yatağının, dünyanın en büyük 100 sahanın arasında yer alacağı tahmin ediliyor. 

Şirket ayrıca, Xinjiang bölgesinde keşfedilen 740.97 milyon metreküp kayaç gazı rezervinin olduğunu da açıkladı. Şirket, 2020 yılı sonuna kadar üretimi 10 milyar metreküp üzerine çıkarmayı planlıyor. Bu rezerv Çin’in kayaç petrolü ve kayaç gazı üretimi için yeni teknolojiler geliştirmesinin de önünü açacak. 

2019 yılında petrol sahasında toplam 640 bin ton petrol üretildiğini belirten CNPC’nin yan kuruluşu PetroChina’nın Başkan Yardımcısı Li Luguang, üretimin yakın gelecekte yıllık 3 milyon tona ulaşmasının beklendiğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler