1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin'in 4 koltuklu elektrikli uçağı ilk uçuşunu yaptı

Çin'in 4 koltuklu elektrikli uçağı ilk uçuşunu yaptı

Çin’in geliştirdiği 300 km menzile sahip, oldukça hafif ve dört koltuklu elektrikli uçak RX4E, Liaoning Eyaleti’nin Shenyang kentinde ilk uçuşunu yaptı. 

Çin'in 4 koltuklu elektrikli uçağı ilk uçuşunu yaptı

Enerji Günlüğü - Çin’in geliştirdiği 300 km menzile sahip, oldukça hafif ve dört koltuklu elektrikli uçak RX4E, Liaoning Eyaleti’nin Shenyang kentinde ilk uçuşunu yaptı. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çin'in ilk dört koltuklu elektrikli uçağı RX4E 27 Ekim 2019 tarihinde başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Shenyan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümüne bağlı Liaoning Genel Havacılık Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen RX4E elektrikli uçak,  Shenyang kentinde ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

UÇAK AZAMİ 1,5 SAAT UÇUYOR

Liaoning Genel Havacılık Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Zhao Tienan, karbon fiber kompozit materyalden yapılan RX4E'nin ağırlığının 1.200 kilogram olduğunu ve 1,5 saat dayanma süresi bulunduğunu söyledi. 

Normal iki koltuklu elektrikli uçaktan farklı olarak, dört koltuklu RX4E, Çin sivil havacılık kurallarına göre geliştirilen konvansiyonel uçak. Uzunluğu 8,4 metre ve kanat uzunluğu da 13.5 metre olan uçak 300 km menzile sahip. RX4E sert otlaklara, sert kumlu yollara ve kıyılardaki havaalanlarına iniş-kalkış yapabilir. Uçak, kısa mesafe taşımacılığı, pilot eğitimi, hava fotoğrafçılığı, haritalandırma ve diğer alanlarda kullanılabilecek.

Dünya çapında 170 civarında elektrikli uçak araştırma projesi yürütülüyor ve bu sayının yıl sonuna kadar 200'e ulaşması bekleniyor. Boeing ve Airbus gibi gelişmiş şirketler, elektrikli uçakların geliştirilmesine büyük yatırım yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler