1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CK Boğaziçi Elektrik’e 900 bin lira ceza!

CK Boğaziçi Elektrik’e 900 bin lira ceza!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu siyanürle intihar eden dört kardeşin evinin elektriğini gecikmiş borçtan ötürü kesen CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ’ye 888 bin 397 lira para cezası kesti.

CK Boğaziçi Elektrik’e 900 bin lira ceza!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), siyanürle intihar eden dört kardeşin evinin elektriğini kesen CK Elektrik Perakende Satış AŞ’ye 888 bin 397 lira para cezası kesti. 

İstanbul Fatih’te siyanürle intihar eden dört kişilik ailenin evinin elektriğinin borcundan ötürü kesilmesi, elektrik şirketine pahalıya patladı. CK Boğazici Elektrik Perakende Satış AŞ ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) hakkında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun açtığı soruşturma sonuçlandı. EPDK, CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ’ye 888 bin 397 lira idari para cezası keserken, BEDAŞ'a ise ihtar verilmesini kararlaştırdı. 

CK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK ASLİ KUSURLU

Bir grup gazetecinin konuyla ilgili sorularını cevaplayan EPDK Baskanı Mustafa Yılmaz, soruşturma sonucu CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi’nin asli kusurlu bulunduğunu belirtti. Yine BEDAŞ’ın da mevzuata aykırı uygulama yaptığının tespit edildiğini anlatan Başkan Yılmaz şunları söyledi: 

“Biz sektörümüze hep (Vatandaşa hizmet verirken daima duyarlı ve titiz olacaksınız. Aksi halde tüketiciyi üzeni biz de üzeriz) mesajı veriyoruz. 6 Kasım’da yasanan acı olay ve ardından ilgili meskenin elektriğinin kesildiğini görmek hepimizi derinden yaraladı. Kayıtsız kalmamız, seyirci kalmamız beklenemezdi.” 

CEZA, BÜTÜN SEKTÖRE BİR MESAJ

İntihar eden kişilerin yaşadığı evin elektriğinin borcundan ötürü kesilmesinde sorumluluğu bulunan şirketlere yönelik bu soruşturma ve kesilen cezanın bütün enerji sektörüne verilmiş bir mesaj olduğunun altını çizen Yılmaz “Bu sektörde görev yapan yöneticisinden sahada çalışan personeline kadar herkes vazifesini yaparken hassas davranmakla mükelleftir. Umuyorum ki bir daha böyle bir olay yaşamayız, umuyorum ki biz de EPDK olarak bir daha  böyle bir ceza vermek zorunda kalmayız” diye konuştu. 

KESİNTİ TEPKİLERE YOL AÇMIŞTI 

6 Kasım 2019 tarihinde İstanbul Fatih’de dört kişinin siyanürle intihar ettiği haberi medya gündeminde geniş şekilde yer almıştı. Olayın hemen ardından söz konusu kişilerin yaşadığı evin elektriğinin gecikmiş borcu nedeniyle kesilmesi büyük tepkilere yol açmıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kamuoyunda infiale sebep olan olayla ilgili hemen bölgede elektrik dağıtım faaliyeti yürüten Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) ve perakende satış faaliyeti yürüten CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler