1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. CK Enerji Antalya’da enerji okuryazarlığı eğitimi veriyor

CK Enerji Antalya’da enerji okuryazarlığı eğitimi veriyor

CK Enerji, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokolün ardından Antalya’daki okullarda enerji okuryazarlığı eğitimleri vermeye başladı.

CK Enerji Antalya’da enerji okuryazarlığı eğitimi veriyor

Enerji Günlüğü - CK Enerji, Antalya İl Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından Antalya’daki pilot okullarda enerji okuryazarlığı eğitimi vermeye başladığını duyurdu.

Antalya Valiliği himayesinde, bir ay önce Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CK Enerji Akdeniz Elektrik arasında imzalanan protokolün ardından pilot okullarda enerji okuryazarlığı eğitimleri verilmeye başlandı. CK Enerji Akdeniz Elektrik uzmanlarının, bugüne kadar 5 okulda 500’e yakın öğrenciye enerji okuryazarlığı eğitimleri verdiği bildirildi. Enerji Okuryazarlığı Projesi kapsamında 2022-2023 eğitim yılının sonuna kadar 5 bin öğrenciye ulaşmak hedefleniyor.

EĞİTİM SONUNDA ENERJİ ELÇİSİ SERTİFİKASI VERİLECEK

CK Enerji Akdeniz Elektrik, Antalya’da belirlenen toplam 50 okulda ilkokul 3. ve 4. sınıf, ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerine “elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarruf yöntemleri” anlatılıyor. Şirket eğitim alan öğrencilere enerji elçisi sertifikası verileceğini belirtirken yeşil enerji konusunda da toplumsal farkındalık yaratmaya çalışıldığını belirtti. Ayrıca Enerji Okuryazarlığı eğitimlerinin sonuçlarını ölçümlemek için eğitim öncesi ve sonrasını kapsayan 6 aylık dönemlerdeki elektrik faturaları takip edilerek tüketimlerini en fazla düşüren 3 okula ödül verilmesi yönünde de çalışma yürütülüyor.

“5 BİN ÖĞRENCİ İLE 5 BİN AİLEYE DE ULAŞMIŞ OLACAĞIZ”

Projeyle toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıldığını belirten CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, “2019 yılında bölgemize başlattığımız bu projeyi geçtiğimiz günlerde yaptığımız protokol ile yeniledik. İmzalamış olduğumuz protokol kapsamında Antalya’da toplamda 50 okulda eğitim vererek gençlerimizi elektriğin üretiminden tüketiciye ulaşana kadar geçirdiği aşamaları, enerjinin verimli kullanımının önemini aktaracağız. Arkadaşlarımız ilk eğitimlere başladı. Hedefimiz toplam 5 bin öğrenci ile 5 bin aileye ulaşarak, enerji kaynaklarının doğru ve verimli kullanımı konusunda destek sunmak” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler