1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dağıtıcılar arası ticarette temin edilen miktar aşılamayacak

Dağıtıcılar arası ticarette temin edilen miktar aşılamayacak

Dağıtıcılar arasındaki ticarette, ticarete konu akaryakıt miktarı; lisans sahibinin o dönem ithal veya temin ettiği akaryakıt miktarını aşamayacak. 

Dağıtıcılar arası ticarette temin edilen miktar aşılamayacak

Enerji Günlüğü - Dağıtıcılar arasındaki ticarette, ticarete konu akaryakıt miktarı; lisans sahibinin o dönem ithal veya temin ettiği akaryakıt miktarını aşamayacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) yayımladığı Dağıtıcılar Arası Akaryakıt Ticareti Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre; lisans sahibi tarafından bir faaliyet dönemi içinde dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti kapsamında yapılabilecek toplam teslim miktarı, lisans sahibinin aynı dönem içinde ithalat yoluyla ve/veya rafinericiden temin ettiği akaryakıt miktarının toplamından fazla olamayacak. 

01 Nisan 2019 - 31 Mart 2020 faaliyet dönemi için bu karardaki kısıtlamanın değerlendirilmesinde 01 Ağustos - 31 Mart 2020 tarihleri arası, esas alınacak.  

Bu kısıtlamaya uymayan lisans sahiplerine bazı idari yaptırımlar uygulanacak ve sonraki faaliyet dönemi için lisans verilmeyecek; bir şekilde lisans almış ise lisansları iptal edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler