1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Daimler ve Geely’den Çin’de ortak EV şirketi

Daimler ve Geely’den Çin’de ortak EV şirketi

Daimler ve Geely, 2022'den itibaren yeni tam elektrikli araç modelleri piyasaya sürmek amacıyla Çin’de ortak şirket kuruyor.

Daimler ve Geely’den Çin’de ortak EV şirketi

Enerji Günlüğü - Daimler ve Geely, 2022'den itibaren yeni tam elektrikli araç modelleri piyasaya sürmek amacıyla Çin’de ortak şirket kuruyor.

Daimler ve büyük hissedarı Geely, Çin'de elektrikli kent aracı yapma planlarını hayata geçiriyorlar. Mercedes Benz ve Geely, Çin makamlarının planlanan ortak şirketin kurulması için yeşil ışık yaktığını açıkladı. Ortak şirkette her iki partnerin de yüzde 50'şer hissesi olacak ve şirket merkezi Çin'in sahil kentlerinden Ningbo'da bulunacak. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Daimler ve Geely 2022'den itibaren yeni tam elektrikli akıllı modelleri piyasaya sürecek. Küresel düzlemde satışa sunulacak araçlar yalnızca Çin'de üretilecek. Böylece, özellikle elektrikli otomobil üreticisi Geely Çin'de olduğundan, bataryayla çalışan otomobil daha elverişli koşullarla üretilebilecek. 

Smart modelin, bundan böyle de tasarımı Mercedes'in, geliştirilmesi ise Geely'nin yükümlülüğünde olacak. Aslında Daimler ve Geely, elektro-Smart'ın üretimine ilişkin planlarını geçtiğimiz yılın mart ayında açıklamışlardı. Fransa ve Slovenya'daki Smart üretiminin, mevcut model jenerasyonunun sona ermesiyle birlikte birkaç yıl içinde bitmesi gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler