1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Denizyoluyla ithal gelen akaryakıt Gümrük izniyle karıştırılacak

Denizyoluyla ithal gelen akaryakıt Gümrük izniyle karıştırılacak

Deniz yoluyla gelen ve serbest dolaşımda olmayan akaryakıtlar gümrük müdürlüklerinin izniyle karıştırılabilecek.

Denizyoluyla ithal gelen akaryakıt Gümrük izniyle karıştırılacak

Enerji Günlüğü - Deniz yoluyla gelen ve serbest dolaşımda olmayan akaryakıtlar gümrük müdürlüklerinin izniyle karıştırılabilecek.

Antrepolarda Akaryakıt Karıştırma İşlemleri Gümrük Genel Tebliği, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Tebliğ, deniz yoluyla gelen serbest dolaşımda olmayan farklı gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) ve vergi oranına tabi akaryakıt ürünlerinin transit akaryakıtların depolandığı antrepolarda birbirleriyle karıştırılarak yurt dışına transit edilmesinde uygulanacak usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. 

ASGARİ 50.000m3 ANTREPO
Buna göre karıştırma işlemi, toplam depolama hacmi asgari 50.000 m3 olan ve en az 2 yıldır faaliyette bulunan transit akaryakıt antrepolarında yapılabilecek. 

Antrepoya alınmış farklı gümrük tarife istatistik pozisyonu ve vergi oranına tabi akaryakıt ürünlerinin birbirleriyle karıştırılmasına antreponun bağlı bulunduğu gümrük müdürlüğünce izin verilebilecek. Karıştırma işlemi, elde edilecek ürünün transit edilmesi kaydıyla transit akaryakıtın depolandığı antrepolarda yapılacak ve sadece serbest dolaşımda olmayan akaryakıt ürünlerinin birbirleri ile karıştırılmasına izin verilecek. Ayrıca her bir karıştırma işlemi için ayrı ayrı izin almak gerekecek. 

AYRI TANKLAR TESİS EDİLECEK
Karıştırılan ürünlerle karışımdan elde edilecek ürün için ayrı ayrı tank tesis edilmesi gerekecek. Akaryakıtların hangi oranlarda karışıma tabi tutulduğu stok kayıtlarında ayrıntılı olarak gösterilecek. Elde edilen üründen numune alınarak analiz ettirilecek ve ürünün GTİP’si tespit edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler