1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik Silopi Belediye yönetimine suç duyurusunda bulundu

Dicle Elektrik Silopi Belediye yönetimine suç duyurusunda bulundu

Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımını önlemek için kurduğu panoların tahrip edilmesi, iş makineleri ile çalışma alanlarının kapatılması nedeniyle Silopi Belediyesi yöneticileri ve saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dicle Elektrik Silopi Belediye yönetimine suç duyurusunda bulundu

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımını önlemek için kurduğu panoların tahrip edilmesi, iş makineleri ile çalışma alanlarının kapatılması nedeniyle Silopi Belediyesi yöneticileri ve saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dicle Elektrik Dağıtım, Silopi Belediyesi ile imzaladığı ve ilçede kayıt dışı elektrik tüketimini önlerken halka kaliteli ve kesintisiz enerji verilmesi için yapılacak yatırımlarla ilgili 11 Aralık 2018 tarihli protokol kapsamında sürdürdüğü çalışmaları engellediği gerekçesiyle Belediye yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, çalışmaların 2 aydır görevde olan yeni belediye yönetimi tarafından ‘Eski yönetimi tanımıyoruz’ denilerek engellenmeye başlandığı kaydedildi. Engellemelerle birlikte kaçağı önlemek için kurulan panoların tahrip edildiğini, iş makineleri ile çalışma alanlarının kapatıldığını belirten Dicle Elektrik, belediye yöneticileri ve saldırganlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, “Söz konusu protokol kurallarına uygun biçimde yatırım çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, yaklaşık 2 aydan bu yana yeni seçilen Silopi Belediyesi yöneticileri tarafından taciz edilip çalışmaları engellenmeye başlandı. Her defasında yeraltı kablo döşemesi ve pano kurulumu yapılan yerre gelen Belediye yöneticileri ile zabıtalar, çalışmaları durdurarak, açılan kanalları iş makineleri ile doldurdu. Son olarak önceki gün belediye yöneticileri çalışmaları engelleyerek, halkı tahrik edince, gece kimliği belirsiz kişiler kurulan 4 panoyu parke taşları ve kalaslarla tahrip etti. Belediye Eş Başkanı çalışma alanına gelerek, görevlilerden çalışma izni için ellerinde belge olup olmadığını sordu. Şirket yetkilileri, önceki Belediye Başkan Vekili tarafından imzalanan protokolü gösterince de, bunu tanımadığını belirtti ve çalışmayı durdurdu. Ardından verdiği talimatla açılan kanallar belediyenin iş makineleri ile kapatıldı. Ardından belediyenin sosyal medya hesabından ‘’DEDAŞ pano döşeme çalışmasına izin verilmedi’’ diye paylaşımda bulundu” ifadesi yer aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler