1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle EPSAŞ’tan Mardin su kesintisi açıklaması

Dicle EPSAŞ’tan Mardin su kesintisi açıklaması

Dicle EPSAŞ, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin borcuna rağmen yurttaşların mağdur olmaması için iftardan sahura kadar elektrik verdiğini açıkladı. 

Dicle EPSAŞ’tan Mardin su kesintisi açıklaması

Enerji Günlüğü – Dicle EPSAŞ, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin borcuna rağmen yurttaşların mağdur olmaması için iftardan sahura kadar elektrik verdiğini açıkladı. 

Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ (Dicle EPSAŞ), Mardin Büyükşehir Belediyesi yönetimi, DEDAŞ’ın Mardin Aslye Hukuk Mahkemesi’nin kesintiye son verme kararını hiçe sayarak kesintiye gittiğini ve buna bağlı olarak su kesintileri yaşanarak Mardin halkının cezalandırıldığını açıklamasının ardından konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Dicle EPSAŞ, Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) 96 milyon lira borcu bulunmasına rağmen, elektriğinin tamamen kesilmediğini, halkın mağdur olmaması için iftardan sahura kadar olan sürede içme suyu pompa istasyonlarına enerji verildiğini açıkladı.

KESİNTİ YASA VE YÖNETMELİKLERE UYGUN

Açıklamada, “Bu borcun 80 milyon liralık kısmının ödenmesi ile ilgili olarak Bakanlıklarımızın da iştirak ettiği bir protokol ile İller Bankası payından kesinti yapılması konusunda anlaşma sağlandı. Bu protokole rağmen herhangi bir ödeme yapılmadı. Şirketimiz, MARSU’dan elektrik borcunun Şubat, Mart ve Nisan aylarına ait 16 milyon liralık kısmının yatırılmasını talep etti. Bu konuda da görüşmeler sırasında üzerinde mutabakat sağlanan ve Ramazan’da halk zarar görmesin diye 4 kez uzatılan ödeme tarihlerinde de ödeme gerçekleşmedi. Uzun süren görüşmeler sırasında muhataplarımıza birçok kez kesme tebligatı da yaptık. Nihayetinde ödeme olmayınca geçtiğimiz Perşembe günü yasa ve yönetmeliklere uygun olarak MARSU’nun elektrikleri kesildi” ifadesi kullanıldı. 

KESİNTİ SÜREKLİ DEĞİL

Dicle EPSAŞ açıklamasında, borcun ödenmemiş olmasına rağmen elektriklerin tümden kesilmediği bildirildi. Açıklamada, “Ramazan ayında bulunmamız nedeniyle elektrik kesintisi sürekli değil kontrollü olarak gerçekleştirilmektedir. Mardinli hemşerilerimizin mağdur olmaması için iftar ile sahur arasındaki yaklaşık 7 saatlik süre boyunca herhangi bir elektrik kesintisi uygulanmamaktadır” ifadesi yer aldı. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “DEDAŞ Mardin halkını susuz bırakmakta direniyor! Mahkeme kararından sonra elektiriğin açılması gerekirken, 3 gündür MARSU’ya elektrik verilmemektedir.  Bundan kaynaklı su pompalaması yapılamamaktadır. Böylece depolarınızdaki suyun bitmesi halinde il genelinde sular akmayacak” denilmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler