1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Doğan Holding'ten Boyabat HES'te borç yapılandırması

Doğan Holding'ten Boyabat HES'te borç yapılandırması

Doğan Enerji, bağlı ortaklıklarından Boyabat Elektrik’e ait banka kredilerini yapılandırdı. 

Doğan Holding'ten Boyabat HES'te borç yapılandırması

Enerji Günlüğü - Doğan Enerji, bağlı ortaklıklarından Boyabat Elektrik’e ait banka kredilerini yapılandırdı. 

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, %100 bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile Doğan Enerji’nin %33,00 oranında bağlı ortaklığı konumundaki Boyabat Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin banka kredilerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kredi tadil sözleşmesi imzaladıklarını duyurdu.

İKİ YILI ANAPARA ÖDEMESİZ TOPLAM 7 YIL VADE
Kredi tadil sözleşmesine göre refinansman süreci; iki yılı ana para ödemesiz, iki yıldan sonra Boyabat Elektrik’teki fazla nakdin çekilmesi (cash sweep) mekanizması dahilinde yıllık 2.000.000 USD ana para ödemeli ve toplam 7 yıl vadeli olarak planlandı. 

Sözleşmeye göre Doğan Holding, 11 iş günü içinde, mevcut krediler için tahakkuk etmiş olan ancak Boyabat Elektrik tarafından henüz ödenmemiş kredi faizleriyle ilgili olarak garantör sıfatıyla, kendi payına düşen toplam 8.650.072,58 USD ve 2.482.125,06 Euro tutarındaki ödemeyi nakden ve defaten yapacak. Bu tutar, ortaklardan birinin payına ait olup da ödenemeyen ve Doğan Enerji’nin payına isabet eden 2.854.523,95 USD ile 819.101,27 Euro da dahil olarak hesaplandı. Sözleşme, söz konusu ödemeler garantörler Doğan Holding ve Doğuş Grubu tarafından ayrı ayrı yapıldığında yürürlüğe girecek. 

DOĞAN HOLDİNG’İN GARANTİ ÜST SINIRI 33 MİLYON USD
Öte yandan, Doğan Holding’in 31 Mart 2019 tarihinde kamuya açıkladığı konsolide finansal tablolarında, mevcut kredi ödemeleri ile ilgili olarak 18.406.000 USD tutarında finansal yükümlülük bildirilmişti. Boyabat Elektrik’in kredi tadil sözleşmesiyle beraber; bu finansal yükümlülük de ortadan kalkmış oldu. 

Kredi tadil sözleşmesiyle beraber imzalanan Garanti Mektubu’na göre garantörlerin bizzat sorumlu olacağı garanti üst sınırı da belirlendi. Doğan Holding için bu sınır 33.000.000 USD oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler