1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dönmez: 2023 hedefimiz günde 100 bin varil petrol üretimi

Dönmez: 2023 hedefimiz günde 100 bin varil petrol üretimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılına kadar petrol üretimini günde 100 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Dönmez: 2023 hedefimiz günde 100 bin varil petrol üretimi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılına kadar petrol üretimini günde 100 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir dizi ziyaretlerde bulunduğu Aydın’da yaptığı değerlendirmede, Türkiye Petrolleri’nin sadece denizde arama üretim faaliyeti yapmadığını, uzunca bir süredir karada da arama faaliyetlerine ağırlık verdiğini söyledi. Dönmez, "Son bir ayda yaptığımız yeni keşiflerle gerek Güneydoğu'da gerekse Trakya'da günlük 6 bin 800 varillik bir üretim artışı sağlamış olduk. Geçtiğimiz yıl ortalama üretimimiz 51 bin 600 varildi. Bu yıl bu keşiflerle 60 bin varilin üstüne çıkmış olacağız. Hedefimiz 2023'te 100 bin varile çıkmak” dedi. 

Mevcut sahalarda aramaların devam ettiğini kaydeden Dönmez, geçmişte aranmış ama bulunamadığı ifade edilerek, betonlanmış sahalarda da son birkaç yıldır özel olarak çalışma yürütüldüğünü ve oradan da sonuç alınmaya başlandığını ifade etti. Bu şekilde kapatılmış bir kuyudan yaklaşık 4-5 bin varillik bir üretim yapıldığını da sözlerine ekledi. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler