1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Depremde enerji altyapısında sorun yaşanmadı

Dönmez: Depremde enerji altyapısında sorun yaşanmadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, dün yaşanan orta şiddette deprem sonrası enerji altyapısında herhangi bir sorun yaşanmadığını açıkladı.

Dönmez: Depremde enerji altyapısında sorun yaşanmadı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, dün yaşanan orta şiddette deprem sonrası enerji altyapısında herhangi bir sorun yaşanmadığını açıkladı.

NTV’ye konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, İstanbul'daki 5,8'lik deprem sonrası enerji altyapılarında herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi. Dönmez, "Dün orta şiddetli bir deprem yaşadık. Enerji altyapılarımızda herhangi bir sorun yaşamadık. Boğaziçi Elektrik Dağıtım'da 22 bölgede kesinti oldu, sensörlerin devreye girmesinden kaynaklı. Bir sorun olmadğı anlaşılınca elektrikler verilmiş oldu. Doğalgazda da sorun yaşamadık” dedi.

DOĞALGAZ FİYATLARINDA KISA VADEDE DEĞİŞİKLİK YOK

Bakan Dönmez, doğalgaz fiyatlarında kısa vadede herhangi bir değişiklik olmayacağını duyurdu. Doğalgaz arzı ve depolamayla ilgili konuşan Dönmez, "Depolar sayesinde doğalgazda arz sıkıntısı yok. Tuz Gölü'nde işletmeye alınan 600 milyon metreküplük bir depomuz var. Bir de temeli geçen aylarda atılan bir proje başlattık. O bitince 2023 -2024 gibi Tuz Gölü'nde 5,4 milyar metreküplük depo kapasitesine ulaşacağız. Silivri'de hedef 4,6 milyar metreküpe ulaşmak. Hedefimiz yüzde 20'sini depolamak. Elektrikte de bir miktar arz fazlamız var. İhraç etmek için çalışıyoruz. Irak'la görüşmelerimiz var" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler