1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Hayalim enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak

Dönmez: Hayalim enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, en büyük hayalinin ülkeyi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmak olduğunu söyledi.

Dönmez: Hayalim enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, en büyük hayalinin ülkeyi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmak olduğunu söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Üsküdar’da, teknik üniversitelerin çeşitli bölümlerinde okuyan, ağırlığını mühendislik öğrencilerinin oluşturduğu bir grup gençle buluştu. Buluşmaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki en genç milletvekili unvanına sahip milletvekili Rümeysa Kadak da katıldı. 

Türkiye enerji tarihinden ve elektrik sektörünün gelişiminden söz eden Bakan Fatih Dönmez, gençlere iş hayatına dair tavsiyelerde bulundu. Kendisinin öğrencilik döneminde kamuda çalışmayı hiç düşünmediğini, ancak Ar-Ge mühendisi olmayı hayal ettiğini söyleyen Dönmez, “Başlangıçta özel sektörde çalıştım. Belediye ile yani İGDAŞ ile birlikte kamuya geçince önümde farklı ir kulvar açılmış oldu” dedi. 

Gençlerin sorularını da cevaplayan Fatih Dönmez, Milletvekili Rümeysa Kadak’ın yönelttiği “Bugünkü gelecek hayaliniz ne” sorusu üzerine “Bugünkü hayalim, ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtarmak. Yüzde 100 bağımsızlık için biraz erken olabilir. Ama kendimiz ne kadar çok enerji üretebilirsek, dışa bağımlılığımızı o kadar azaltmış olacağız” diye konuştu.  

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / İSTANBUL

Önceki ve Sonraki Haberler