1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Irak ile elektrik ticaretini daha kapsamlı başlatacağız

Dönmez: Irak ile elektrik ticaretini daha kapsamlı başlatacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Irak ile petrol ticaretinin yanısıra elektrik ticaretini daha kapsamlı başlatmak konusunda fikirbirliği olduğunu söyledi. 

Dönmez: Irak ile elektrik ticaretini daha kapsamlı başlatacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Irak ile petrol ticaretinin yanısıra elektrik ticaretini daha kapsamlı başlatmak konusunda fikirbirliği olduğunu söyledi. 

Irak’ta bir dizi ziyarette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Irak arasında mevcut durumda yaklaşık 13 milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmini 20 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Bildiğiniz gibi Irak’tan petrol ve petrol ürünleri satın alıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda elektrik ticareti de olmuştu. Şimdi elektrik ticaretini daha kapsamlı başlatmak için bir mutabakatımız var. Onun için de mevcut bağlantı kapasitesinin arttırılması gerekiyor. Bizim tarafta gerekli hazırlıkları yaptık. İnşallah Irak’ta kendi tarafındaki elektrik şebekesiyle ilgili eksik liklerini tamamlarsa bu hizmeti rahatlıkla verebilecek hale geleceğiz. Irak sıcak bir memleket, şu anda içinde bulunduğumuz sezonda da bunu yakınen müşahede ettik ve ortamların soğutulması son derece önemli” dedi. 

TÜRK FİRMALARA DUYURU

Bunun için Irak’ın kesintisiz elektrik kaynağına ihtiyacı olduğunu ve bu konuda gerekli desteği vereceklerini vurgulayan Dönmez,  Türkiye’de elektrik ekipmanı, alt yapısı, şebeke ve malzemesi üreten ve bu işlerin uygulamasını, montajını yapan firmalara da bir duyuru yaptı. Dönmez, “Şebekenin, alt yapının yenilenmesi önemli bir iş kalemi olarak gözüküyor. Yaptığımız temaslarda bu işte Türkiye’de gerek malzeme üreticileri, gerekse işlerin yapımı sürecinde görev alabilecek yükleniciler için kapılarının açık olduğunu ifade ettiler. Biz de Türkiye’de elektrik ekipmanı, alt yapısı, şebeke ve malzemesi üreten ve bu işlerin uygulamasını, montajını yapan firmalara duyurmuş olalım. Ciddi bir iş potansiyeli gözüküyor. Irak’taki ilişkilerimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler