1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünya Bankası’ndan Hindistan’a enerji verimliliği desteği

Dünya Bankası’ndan Hindistan’a enerji verimliliği desteği

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası Hindistan’a enerji verimliliği projeleri geliştirmesi için 300 milyon dolar fon sağladı.Dünya Bankası, Hindistan'ın...

Dünya Bankası’ndan Hindistan’a enerji verimliliği desteği

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası Hindistan’a enerji verimliliği projeleri geliştirmesi için 300 milyon dolar fon sağladı.

Dünya Bankası, Hindistan'ın ulusal enerji verimliliği programını geliştirmesine yardımcı olmak için 300 milyon dolar tutarında bir fon sağladığını açıkladı.

Enerji Verimliliği Hizmetleri Limited Şirketi (EESL) bu fonu hem özel hem de kamu binalarında enerji tasarrufu önlemlerinin uygulanmasını teşvik etmek ve ticari finansmana erişimi arttırmak için kullanacak. Para, LED ışıkları ve enerji verimli tavan fanları için sürdürülebilir pazarlar oluşturmak, kamuya açık sokak aydınlatmasına yapılan yatırımları kolaylaştırmak ve verimli klima ve tarımsal su pompalama birimleri gibi gelişmekte olan pazarlar için sürdürülebilir iş modelleri geliştirmek için kullanılacak.

Hindistan enerji verimliliğini artırarak ve tüketimi azaltarak karbon yoğunluğunu 2030 yılına kadar 2005 seviyesine göre yüzde 35 azaltmayı hedefliyor. Program kapsamındaki yatırımların 170 milyon ton karbondioksit salımını önlemesi ve tahmini 10 GW'lık ilave üretim kapasitesini gereksiz kılması bekleniyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler