1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Dünya Bankası´ndan, jeotermale destek

Dünya Bankası´ndan, jeotermale destek

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, jeotermal sondaj çalışmaları için Türkiye'ye 356 milyon dolarlık destek verecek.Enerji ve Çevre Teknolojileri Fuar...

Dünya Bankası´ndan, jeotermale destek

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, jeotermal sondaj çalışmaları için Türkiye'ye 356 milyon dolarlık destek verecek.

Enerji ve Çevre Teknolojileri Fuar ve Konferansı'nda konuşan Transmark İş Geliştirme Müdürü Umut Destegül, "Dünya Bankası, sondaj çalışmaları için bize 356 milyon dolarlık destek verecek. Hali hazırda 786 megavatlık bizi bekleyen açılmamış jeotermal kaynağımız var.Jeotermal kaynaklarımızın yüzde 84'üne hiç dokunmadık." dedi.

JEOTERMALDE 2018 HEDEFİ 750 MW

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği Başkanı Ufuk Şentürk başkanlığında gerçekleştirilen"Jeotermal Enerji Projelerindeki Durum ve Güncel Gelişmeler" konulu panelde Jeotermal enerji ile ilgili yatırımlar, teşvikler, projeler ve çalışmalar anlatıldı. Panelde jeotermal proje rikslerini anlatan Transmark İş Geliştirme Müdürü Umut Destegül, Hükümet'in 2018 yılında Jeotermal enerjide750 megavata ulaşılacağını öngördüğünü söyledi.Destegül, jeotermal enerji yatırımcılar için son yıllarda çekici gelişmelerin olduğuna dikkat çekti.

JEOTERMAL POTANSİYELİNDE AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

Ortadoğu Enerji yetkilisi Erdem Erkuş da Türkiye'nin jeotermal enerji potansiyeli konusunda Avrupa'da1'inci dünyada ise 7'inci sırada yer aldığını söyledi. Erkuş, Türkiye'ye son yıllarda Avrupa'nın jeotermal enerji konusunda ilgisinin büyük olduğunu anlatarak, "İtalya, İzlanda veHırvatistan'a da ilgi büyük. Türk bir firma Hırvatistan'da arama yetkisi aldı. Türkiye'de 2014 yılında jeotermal üretimde 410 megavata geldik. Her yıl üretimimiz yüzde 25 oranında artıyor. Türkiye'de 89 bin konut jeotermal enerji ile ısınır hale geldi" dedi.

JEOTERMALE DEVLET DESTEĞİ

Erkuş, Jeotermal enerjinin yenilenebilir enerji kapsamında olması nedeni ile devletin satın alma garantisi verdiğini anlatarak, "Üretimimiz devlet tarafından garanti altına alındı. Özellikle üretimde malzemeyi yerli kullanır isek, devlet elektriğin kilovatını 13.2 dolar sentin üzerinde bir rakamla bizden satın alıyor" diye konuştu. Jeotermal enerjinin yerli, sürdürülebilir ve çevreci özelliklerine dikkat çeken Maren Enerji Genel Müdürü Mehmet Şimşek ise, firma olarak Aydın ilinin yıllık yüzde 25'lik enerji ihtiyacını jeotermaden karşıladıklarını, 4 tane jeotermal santralde toplam 5 bin 400 tonluk üretim yaptıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler