1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. EDF: Nükleer enerji düşük karbon ekonomisine geçişte köprü olabilir

EDF: Nükleer enerji düşük karbon ekonomisine geçişte köprü olabilir

EDF Nükleer Genel Müdürü, düşük karbon ekonomisine geçişte en etkili ve ekonomik yöntemin nükleer enerji santrallerinin ömrünün 40 yıldan daha fazla uzatılması olduğunu savundu.

EDF: Nükleer enerji düşük karbon ekonomisine geçişte köprü olabilir

Enerji Günlüğü - EDF Nükleer Enerji Genel Müdürü, yakın gelecekte düşük karbon ekonomisine geçişte en etkili ve ekonomik yöntemin nükleer enerji santrallerinin ömrünün 40 yıldan daha fazla uzatılması olduğunu savundu.

Nükleer enerjinin yakın gelecekte düşük karbon ekonomisine geçişte bir köprü görevi üstlenebileceği kaydediliyor. Ancak Nükleer enerjide yeni yatırımlar son dönemde artan daha ucuz yenilenebilir enerji yatırımları nedeniyle uygulanabilir değil. Yenilenebilir enerji yatırımlarında denge içinse doğalgaz öne çıkıyor. Bununla birlikte nükleer enerji bu ortamda kendisine bir yer bulabilir mi?

Bunun mümkün olabilmesi için bir kaç öneriden en ilgi çekeni Fransız kamu enerji şirketi EDF’nin nükleer ve yenilenebilir enerjiden sorumlu genel müdürü Philippe Sasseigne’den geldi. Sasseigne, düşük karbon ekonomisine geçişte en etkili ve ekonomik yöntemin nükleer enerji santrallerinin ömrünün 40 yıldan daha fazla uzatılması olduğunu söyledi.

DAHA KÜÇÜK VE BASİT NÜKLEER SANTRALLER KURULMALI

Mevcut nükleer santrallerin ömürlerinin uzatılması dışında bir diğer görüşe göre ise daha küçük ve basit nükleer reaktörler geliştirmek iklim değişikliği ile mücadelede etkili olabilir. İngiliz Rolls-Royce, gelişmiş üretim ve modüler inşaat tekniklerini kullanarak elektriği üretme maliyetinin MW saat başına yaklaşık 60 sterline kadar düşebileceğine inanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler