1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Egeli & Co Enerji yöneticileri Şeker Finansal davasını kazandı

Egeli & Co Enerji yöneticileri Şeker Finansal davasını kazandı

Egeli & Co Enerji yöneticileri, Şeker Finansal ile devam eden ihtiyati haczin iptali davasını kazandılar.

Egeli & Co Enerji yöneticileri Şeker Finansal davasını kazandı

Enerji Günlüğü – Egeli & Co Enerji yöneticileri, Şeker Finansal ile devam eden ihtiyati haczin iptali davasını kazandılar.

Egeli & Co Enerji Yatırımları AŞ’den yapılan açıklamada, şirketin eski iştiraki KRC Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin kefalet alacaklısı Şeker Finansal Kiralama AŞ tarafından, KRC Gayrimenkul’e ortak olunan dönemde görevde bulunan yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü aleyhine açılan şahsi sorumluluk davasının yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü lehine sonuçlandığı, duyurdu. 

Açıklamada mahkemenin davanın reddine istinaf kanun yolu açık olmak üzere karar verdiği; Şeker Finansal’ın da istinaf talebinde bulunduğu hatırlatıldı. Bunun üzerine Bölge Adliye Mahkemesi davacının istinaf isteminin reddine ilişkin kararına karşı, Şeker Finansal temyiz talebinde bulunmuştu. 

Egeli & Co Enerji, açıklamayı, şirket davaya taraf olmadığı halde, Yönetim Kurulu Başkanı Tan Egeli davada taraf olduğu için yaptığını bildirdi. 

Yargıtay,  mahkeme ile Bölge Adliye Mahkemesi'nin lehe vermiş olduğu kararları onadı ve Egeli & Co Enerji yöneticileri davayı kazandılar. 

Şirket, Yargıtay kararı ile de kesinleşmiş durumdaki haksız dava nedeniyle itibarları zedelenen yönetim kurulu üyeleri ile genel müdürün Şeker Finansal Kiralama aleyhine uğramış olabilecekleri maddi ve manevi zararlara ilişkin dava ve ceza şikayet haklarını saklı tuttuklarını kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler