1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EIA petrol fiyat tahminini düşürdü

EIA petrol fiyat tahminini düşürdü

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 2018 yılı için Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatını revize ederek 72 dolar seviyesine...

EIA petrol fiyat tahminini düşürdü

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 2018 yılı için Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatını revize ederek 72 dolar seviyesine indirdi.

“Ağustos 2018 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu’nu yayımlayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Temmuz ayı raporunda yayımladığı Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatını ve ABD’nin Batı Teksas (WTI) türü ham petrolünün ortalama varil fiyatı düşürdü. Enerji Enformasyon İdaresi, 2018 yılı için Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatını 72 dolar seviyesinde olacağını, ABD’nin Batı Teksas (WTI) türü ham petrolünün ortalama varil fiyatının da 66 dolar seviyesinde olacağını tahmin etti.

Enerji Enformasyon İdaresi, Temmuz ayı raporunda 2018 yılı için Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatını 73 dolar seviyesinde olacağını, ABD’nin Batı Teksas (WTI) türü ham petrolünün ortalama varil fiyatının da 67 dolar seviyesinde olacağını tahmin etmişti.

PETROL ÜRETİM TAHMİNİNİ DE DÜŞÜRDÜ

“Ağustos 2018 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu”nda Enerji Enformasyon İdaresi, 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin ham petrol üretim tahminlerini de Temmuz ayı raporuna göre düşürdü. EIA, ham petrol üretim tahminlerini günlük bazda 0,1 milyon varil seviyesinde indirgedi.

Temmuz ayı raporunda Enerji Enformasyon İdaresi, ABD’nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl için 10,8 milyon varil olmasını öngörürken, bu oranı “Ağustos 2018 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu”nda 10,7 milyon varile düşürdü. Temmuz ayı raporunda Enerji Enformasyon İdaresi, ABD’nin günlük ortalama ham petrol üretiminin 2019 yılı için 11,8 milyon varil olmasını öngörürken, bu oranı “Ağustos 2018 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu”nda 11,7 milyon varile revize etti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler