1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EIA petrolde arz fazlası ve fiyat düşüşü bekliyor

EIA petrolde arz fazlası ve fiyat düşüşü bekliyor

EIA, Brent petrol fiyatlarında artan arza bağlı olarak düşüş bekliyor. Şubat ayında ortalama 90 dolar/varil beklediği fiyatların bu yılın son çeyreğinde 75 dolar/varile gerileyeceğini tahmin ediyor.

EIA petrolde arz fazlası ve fiyat düşüşü bekliyor

Enerji Günlüğü - EIA, Brent petrol fiyatının Şubat ayında ortalama 90 dolar ve bu yılın ilk yarısında varil başına yaklaşık 88 dolar olacağını tahmin ediyor.

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi (EIA) yayınladığı kısa vadeli enerji görünümü verilerinde, OPEC+, ABD ve diğer OPEC dışı petrol üretimindeki artışın, tüketimdeki artışı geçmesi nedeniyle 2022 ortalarında aşağı yönlü fiyat baskıları bekliyor. Yine 2022 yılı ikinci çeyreğinden 2023 yılı sonuna kadar petrol stoklarının artacağını öngörüyor.

2020 yılı ortalarından bu yana petrol fiyatlarında stokların azalmasına bağlı olarak bir artış yaşandığına dikkat çeken EIA, petrol fiyatlarının 2022 yılı Ocak ayında bir önceki Aralık ayına göre varil başına 12 dolar artarak ortalama 87 dolar/varil olduğunu ifade etti. Şubat ayında stokların düşmesine bağlı olarak Brent petrol fiyatının ortalama 90 dolar/varil olmasını bekleyen EIA, bu yılın ilk yarısında varil başına yaklaşık 88 dolar/varil olacağını tahmin ediyor.

2023 FİYAT BEKLENTİSİ 68 DOLAR/VARİL

EIA, Brent petrolü spot fiyatının üretim artışına bağlı olarak 2022 yılı ikinci çeyreğinde ortalama 87 dolar/varil ve 2022 yılı son çeyreğinde de 75 dolar/varil olacağını tahmin ediyor. 2023 yılında ise fiyatın ortalama 68 dolar/varile inmesini bekliyor.

Enerji Günlüğü

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler