1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EKB uzmanı eğiticiliği şartları sadeleşti

EKB uzmanı eğiticiliği şartları sadeleşti

EKB uzmanı eğiticisi kuruluşların 2 mühendis veya mimar çalıştırması ve Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında bina yetki belgesi alması yeterli olacak. 

EKB uzmanı eğiticiliği şartları sadeleşti

Enerji Günlüğü - EKB uzmanı eğiticisi kuruluşların 2 mühendis veya mimar çalıştırması ve Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında bina yetki belgesi alması yeterli olacak. 

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanlarına ve Eğitici Kuruluşlara Verilecek Eğitimlere Dair Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre Eğitici Kuruluş olarak faaliyet göstermek isteyen kuruluşların taşıması gereken 5 ayrı şart, ikiye indirildi. Bundan böyle kuruluş bünyesinde Bakanlıktan eğitici yetki belgesi almış, gerekli görülen unvanlara sahip olan en az 2 adet mühendis veya mimar bulunması ve Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketlerinin, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında bina sektöründe aldıkları yetki belgesine sahip olması yeterli görülecek. 

Tebliğ’in eski halinde, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü’nden alınmış binalarda enerji verimliliği danışmanlık şirketi veya kurumsal yetki belgesi; eğitimin düzenleneceği dersliklerde, her bir kursiyere hizmet verecek internet ağı alt yapısına sahip olduğuna dair beyan ve eğitim verilecek dersliklerin en fazla 25 kişiye hizmet verecek şekilde fizikî alt yapısı olması şartları da yer alıyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler