1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ekim’de enerji üretim maliyeti yüzde 1,4 arttı

Ekim’de enerji üretim maliyeti yüzde 1,4 arttı

Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,41 artarak en fazla artış kaydeden ana sanayi grubu oldu.

Ekim’de enerji üretim maliyeti yüzde 1,4 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,41 artarak en fazla artış kaydeden ana sanayi grubu oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı Ekim ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları 2019 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre % 1,41 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,28 oranında düştü. Böylece Ekim ayında aylık bazda en fazla artış enerjide gerçekleşti.

ELEKTRİK VE GAZ ÜRETİMİ VE DAĞITIMI %7 ARTTI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) Ekim ayında sanayinin dört sektöründen bir olan elektrik, gaz üretim ve dağıtımı sektöründe bir önceki yılın Ekim ayına göre % 6.82 artarken, bir önceki aya göre % 1,35 arttı. 

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taşocakçılığı sektöründe fiyatlar bir önceki yıla göre %8,04, imalat sanayi sektöründe %1,26 artarken su temini sektöründe %6,53 azaldı.

Bir önceki aya göre üretim maliyetleri en fazla artan ürünler arasında %9,59 ile ham petrol ve doğalgaz da yer aldı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler