1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eksim Enerji’ye yeni CEO: Arkın Akbay

Eksim Enerji’ye yeni CEO: Arkın Akbay

Yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden Eksim Holding’e bağlı Eksim Enerji’nin yeni CEO’su Arkın Akbay oldu.

Eksim Enerji’ye yeni CEO: Arkın Akbay

Enerji Günlüğü - Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren yüzde 100 yenilenebilir enerji şirketi Eksim Enerji’de üst düzey görev değişimi gerçekleşti. Enerji sektörünün tanınmış simalarından, sektördeki önde gelen şirketlerde yöneticilik yapan Arkın Akbay, Eksim Holding Enerji Üretimi Grup Başkanı ve Eksim Enerji CEO’su olarak Ağustos ayı itibarıyla görevine başladı.

İş hayatına Siemens Enerji’de başlayan Akbay, Siemens Türkiye’de ulaşım ve mobilite çözümleri konusunda uzun yıllar yöneticilik yaptı. Akbay, 2010 yılında Turcas Petrol’de Enerji Projeleri Direktörlüğü görevini üstlendi. Aynı şirkette 2016 yılında Enerji ve Gayrimenkul Operasyon Direktörü (COO) görevine getirilen Akbay, son olarak 2021 yılında ise Polat Holding’te Enerji Sektör Başkanı ve Polat Holding CEO’su oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1996 yılında mezun olan Akbay, bundan böyle Eksim Holding’in yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren şirketi Eksim Enerji’yi yönetecek.

Eksim Holding bünyesinde 2000 yılında faaliyetlerine başlayan Eksim Enerji, yüzde 100 yenilenebilir enerjiye dayalı yatırımları bulunan bir şirket. Eksim Enerji’nin portöyünde halen sekiz rüzgâr enerji santrali (RES) ile biri Türkiye’de, ikisi Gürcistan’da olmak üzere üç hidroelektrik santrali bulunuyor. 11 santraldeki toplam kurulu gücü 2022 sonu itibarıyla 626 MW’a yükselen Eksim Enerji, 2023 ilk çeyrekte edindiği ön lisanslar ile yenilenebilir enerji portföyünü 2256MW’a çıkarrdı. Şirket, yeni GES yatırımlarıyla birlikte biyokütle santrali alanında da çalışmalar yürütüyor. Eksim Enerji, 2025 yılı sonuna kadar yılda 4 milyon ton karbon salınımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler