1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Elektrik yerine içme suyu üreten güneş panelleri üretildi

Elektrik yerine içme suyu üreten güneş panelleri üretildi

Enerji Günlüğü - Amerikan Zero Mass Water şirketi, geliştirdiği Source adlı teknoloji ile soluduğumuz havadan nemi çekip, onu içme suyuna dönüştüren...

Elektrik yerine içme suyu üreten güneş panelleri üretildi

Enerji Günlüğü - Amerikan Zero Mass Water şirketi, geliştirdiği Source adlı teknoloji ile soluduğumuz havadan nemi çekip, onu içme suyuna dönüştüren bir güneş paneli üretti.

İçme suyu kaynaklarının dünyada hızla azaldığı günümüzde her on kişiden birinin içme suyuna erişiminin olmadığı biliniyor. ABD, Meksika, Ürdün ve Ekvator’da paneller kuran Zero Mass Water adlı ABDli şirket, bu global soruna çözüm olabilecek bir teknoloji geliştirdi. 

GÜNDE 5 LİTRE İÇME SUYU

Suyu absorblayabilen bir malzeme yardımıyla havadaki nemden çekilen su, absorblandığı malzemeden çekip alınarak saflaştırıyor. Suyun tadının ve pH değerinin ayarlanması için kalsiyum ve magnezyum ekleniyor. Cihaz standart tek bir panel ile günde 2 ila 5 litre arasında temiz içme suyu üretebiliyor. Ayrıca cihazın bakımı da çok kolay yapılabiliyor.

Şirket tek panelli cihazı 2900 dolardan satıyor. Eklenecek her bir yeni panel 2800 dolara malolurken, su üretimi oranı da yüzde on olarak gerçekleşiyor. Cihazın standart kurulumu ise 500 dolar.

CİHAZ KLİMA MANTIĞI İLE GELİŞTİRİLDİ

Zero Mass Water’ın kurucusu Cody Friesen, geliştirdikleri teknolojiyi, “Tüm klimalar zaten havadan nemi çekip suya dönüştürürken bunda şaşılacak bir şey yok. Bizim hedefimiz elektrik yerine içme suyu üretebilen bir güneş paneli geliştirmek.” diye açıklıyor.

Değişim gerektiren tüm parçalarının pek yakında online satışa çıkacağı cihaz, Güneybatı Amerika’da yer alan kuru havaya sahip Arizona’da geliştirildi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler