1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikli Fiat 500’e 700 milyon Euro yatırım

Elektrikli Fiat 500’e 700 milyon Euro yatırım

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), elektrikli Fiat 500 araçların üretimine 700 milyon Euro yatırmayı kararlaştırdı.

Elektrikli Fiat 500’e 700 milyon Euro yatırım

Enerji Günlüğü - Fiat Chrysler Automobiles (FCA), elektrikli Fiat 500 araçların üretimine 700 milyon Euro yatırmayı kararlaştırdı.  

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), elektrikli otomobiller alanındaki ilk hamlesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Fiat’ın 80. yılını kutlayan Mirafiori Fabrikası’nda, 2020 yılından itibaren elektrikli Fiat 500 üretimi başlayacak. 700 milyon Euro yatırımla hayata geçirilecek üretim hattı yılda 80 bin araçlık üretim kapasitesine sahip olacak. İlk Fiat 500 BEV modeli ise 2020 yılının ikinci çeyreğinde üretim bandından indirilecek. 200 robotun görev yapacağı duyurulan Mirafiori Fabrikası’ndaki gövde üretim hattında Fiat 500 BEV’leri üretecek robotun adı ise Comau olarak açıklandı. Hattın ilk ön üretimine yıl sonunda başlanması planlanıyor. 

SIRADA LEVANTE VAR

FCA- EMEA COO’su Pietro Gorlier, Mirafiori’nin Avrupa’nın halen faaliyette bulunan en eski otomotiv fabrikalarından biri olduğunu belirterek “Fiat 500 BEV, Mirafiori yatırım planlarımızın ilk aşamasını temsil ediyor. Bu projeyi Levante ve diğer Maserati modelleri takip edecek. Ayrıca iş planımızda farklı modeller de yer alıyor” dedi. 

ÜÇ YILDA 5 MİLYAR EURO YATIRIM

Fiat 500 BEV, FCA’nın 2019-2021 dönemine yönelik geniş kapsamlı yatırım planının sadece bir parçası. Grup, önümüzdeki süreçte önemli oranda yenilenmiş veya tamamen yeni 13 model dışında; var olan bir modelin elektrikli veya tamamen yeni elektrikli modeli de olmak üzere yeni modellere toplam 5 milyar Euro yatırım yapacak. 

ELEKTRİKLİ ÇAĞA HAZIRLIK

FCA, EMEA Bölgesi’nde otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanmasıyla ilgili tüm faaliyetleri koordine etmekten sorumlu bir e-Mobilite birimi de kurmuş durumda. FCA ayrıca, yakın zamanda enerji çözümleri sunan şirketler arasında yer alan Enel X ve Engie ile anlaşmalar da imzaladı. Bu anlaşmalar, grubun herhangi bir markasının elektrikli aracını satın alan ve kullanan müşterilerin hayatlarını kolaylaştıracak çözümler sunacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler