1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Maserati’nin yeni modelleri elektrikli olacak

Maserati’nin yeni modelleri elektrikli olacak

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati, önümüzdeki beş yıl içinde tüm modellerini elektrikli veya hibrit olarak piyasaya sürmeyi planlıyor.

Maserati’nin yeni modelleri elektrikli olacak

Enerji Günlüğü - İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati, önümüzdeki beş yıl içinde tüm modellerini elektrikli veya hibrit olarak piyasaya sürmeyi planlıyor.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) çatısı altında bulunan lüks otomobil markası Maserati, 2025 yılına kadar tüm modellerini elektrikli olarak piyasaya sürecek. Maserati CEO’su Davide Grasso yaptığı açıklamada, Maserati’nin tüm araçlarının önümüzdeki beş yıl içinde hibrit veya tam elektrikli olarak elektrikli hale getirileceğini söyledi.

Maserati’nin gelecek yıl piyasaya çıkacağı yeni SUV Grecale aracının ilk olarak hem içten yanmalı motor hem de hibrit versiyonda sunulacağını ifade eden Grasso, “Yeni Gran Turismo ve Gran Cabrio modelleri de elektrikli olacak, tüm serimiz önümüzdeki beş yıl içinde elektrikli olacak” ifadesini kullandı.

Yarış ve spor arabaları üreten ünlü İtalyan otomotiv firması Maserati, geçtiğimiz yıl 235 milyon dolarlık kayıp yaşamıştı. Şirketin yıllık satışlarını 75 bin adet seviyesine çıkararak, kâr marjını beş yılık süreçte yüzde 15 seviyesinde tutması hedefleniyor. Şirketin yeni modeller için yaklaşık 3 milyar dolarlık yatırım yapması da bekleniyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler