1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Maserati elektrikli spor otomobiller üretecek

Maserati elektrikli spor otomobiller üretecek

Maserati, elektrikli araçlar ile otonom sürüş teknolojileri ve üretim hatlarındaki yenilikler kapsamında 5 milyar euro tutarında yatırım planlıyor. 

Maserati elektrikli spor otomobiller üretecek

Enerji Günlüğü - Maserati, elektrikli araçlar ile otonom sürüş teknolojileri ve üretim hatlarındaki yenilikler kapsamında 5 milyar euro tutarında yatırım planlıyor. 

İtalyan otomobil markası Maserati, Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) İtalya’ya yaptığı 5 milyar euro yatırım ile tesis yenileme, elektrifikasyon ve otonom sürüş teknolojileri kapsamındaki planlarını duyurdu. Plan kapsamındaki yeni modeller, teknolojiyle Maserati’nin geleneksel değerlerini aynı potada birleştirecek spor otomobiller olarak tasarlanıyor. Markanın Modena’daki fabrikasında 800 milyon euro yatırım ile devreye alınacak yeni üretim hattının 2020 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanıyor. Elektrikli Maserati serisinin üretiminin 2021 yılında başlaması bekleniyor. 

MODELLER OTONOM SÜRÜŞ ÖZELLİKLERİ İLE GÜNCELLENECEK

Maserati, üreteceği elektrikli araçlarla birlikte mevcut ürün gamındaki modellerini de otonom sürüş özellikleri ile güncellemek için çalışmalarını sürdürüyor. Gelişmiş otoyol asistanına sahip Maserati’de Seviye 2 ile başlayan otonom süreç, aracın şerit giriş çıkışlarını sağlayan ve sürücünün kontrolü kaybettiği durumlarda aracı yol kenarında güvenli bir şekilde durduran Seviye 3’e kadar uzanıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler