1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte iptal edilecek ikili anlaşmalara ek süre

Elektrikte iptal edilecek ikili anlaşmalara ek süre

Elektrik ticaretinde ikili anlaşma bildirimleri kapsamında karşılığı olmayan satış işlemi tespiti bir saat ötelenerek piyasa katılımcılarına iptal edilecek ikili anlaşmalarını yeniden düzenlemeleri için ilave süre tanındı. 

Elektrikte iptal edilecek ikili anlaşmalara ek süre

Enerji Günlüğü - Elektrik ticaretinde ikili anlaşma bildirimleri kapsamında karşılığı olmayan satış işlemi tespiti bir saat ötelenerek piyasa katılımcılarına iptal edilecek ikili anlaşmalarını yeniden düzenlemeleri için ilave süre tanındı. 

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanan Karşılığı Olmayan Piyasa İşlemlerine İlişkin Yöntem'de değişikliğe gitti. Buna göre, yeni yıl itibariyle elektrik piyasasında şebeke dengesinin kurulabilmesi için daha önce her gün saat 16:30’da yapılan ikili anlaşma bildirimleri kapsamında karşılığı olmayan satış işlemi tespiti saat 17:00’ye alındı. Böylece, piyasa katılımcılarımıza iptal edilecek ikili anlaşmalarını yeniden düzenlemeleri için ilave süre tanındı. 

Ayrıca 01.01.2020 teslim günü itibari ile karşılığı olmayan satış işlemlerinin tespitinin 17:00’ye alınmasıyla birlikte 16:30 ile 17:00 arasında işletilen ek ikili anlaşma bildirim süreci yürürlükten kaldırıldı. Saat 16:50-17:00 arasında işletilen itiraz süreci ise saat 17:05-17:15 arasına alındı.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler