1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Elektro Mobilite Çalıştayı başlıyor

Elektro Mobilite Çalıştayı başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nde bu hafta sonu düzenlenecek Elektro Mobilite Çalıştayı’nda Tesla, BMW ve Renault gibi markaların elektrikli araçları yakından incelenebilecek.

Elektro Mobilite Çalıştayı başlıyor

Enerji Günlüğü - Boğaziçi Üniversitesi’nde bu hafta sonu düzenlenecek Elektro Mobilite Çalıştayı’nda Tesla, BMW ve Renault gibi markaların elektrikli araçları yakından incelenebilecek.

Elektrikli araç kullanımında maalesef gelişmiş ülkelerin gerisinde kalan Türkiye, aradaki mesafeyi kapatmak için adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek Elektro Mobilite Çalıştayı sürece yeni bir soluk kazandırma hedefinde. Etkinliğin ilk günü olan 15 Kasım’da elektro mobilite ve bağlantılı konularda Türkiye’de çalışan profesyonelleri ve paydaşların bir araya geleceği çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda alt çalışma konularının saptanması, önceliklendirilmesi, usul ve yöntemlerinin oluşturulması konusunda adımlar atılacak.

ORGANİZASYONA KATILIM ÜCRETSİZ

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde yer alan mühendislik binasının ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyon tamamen ücretsiz ve dileyen herkesin katılabileceği bir formatta planlandı.

ELEKTRO MOBİLİTE FESTİVALİ

Çalıştayın ertesi günü olan 16 Kasım’da ise bu kez elektro mobilite meraklılarını açık havada adeta bir ‘elektro mobilite festivali’ bekleyecek.

Mühendislik Fakültesi yanında bulunan açık otoparkta sektörün en önemli markaları ziyaretçilere kendi ürünlerini sergileyecek. Festivale Eşarj (Sabancı Grup), ZES (Zorlu Grup), Voltrun, Smartsolar gibi firmaların yanı sıra Tesla, BMW, Renault gibi sektörün en gözde elektrikli araçları da katılacak.

Etkinlikte ayrıca elektrikli araç şarj istasyonu firmaları, e-scooter ve elektrikli araç paylaşım firmaları, enerji depolama sistemleri, yenilenebilir enerji, güneş paneli üretici ve uygulayıcıları çalışır vaziyette örnekleriyle yer alacak.

Ziyaretçilerin inceledikleri ürünlerle ilgili her türlü sorusunun da uzmanlarca yanıtlanacağı etkinlik sabah 9 ile akşam 6 saatleri arasında misafirlerini bekliyor. Çalıştay ve festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye ‘https://www.avere.org.tr/festival’ adresinden ulaşmak mümkün.

 

Önceki ve Sonraki Haberler