1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elitaş: Dünya siyasetini daha uzun süre enerji arz güvenliği belirleyecek

Elitaş: Dünya siyasetini daha uzun süre enerji arz güvenliği belirleyecek

TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, enerji arz güvenliğinin dünya ekonomik ve siyasi yaşamının önemli belirleyicisi olmaya daha uzun süre devam edeceğini söyledi.

Elitaş: Dünya siyasetini daha uzun süre enerji arz güvenliği belirleyecek

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, enerji arz güvenliğinin dünya ekonomik ve siyasi yaşamının önemli bir belirleyicisi olmaya daha uzun süre devam edeceğini söyledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, dünyanın enerji ihtiyacının artığına dikkat çekerek, “Dünyada bugün 6 ülke toplam petrolün yarısını, üç ülke de doğalgazın yarısını üretiyor. Böyle bir ortam mevcut. Bu bağlamda enerji arz güvenliği dünya ekonomik ve siyasi yaşamının önemli bir belirleyicisi olmaya daha uzun süre devam edecektir. Ülkelerin ekonomik ve politik istikrar göstergeleri doğrudan enerji arz güvenliğinin sağlanması ile yakın ilişki içindedir” dedi.

ARZUMUZ TÜRKİYE’NİN ENERJİ TERMİNALİ VE KORİDORU OLMASI

Elitaş, 2040 yılına kadar dünya genelinde enerjide toplam 44 trilyon dolar yatırıma ihtiyaç duyulduğunu ve bunun yüzde 60’ının petrol gaz ve kömüre, yaklaşık yüzde 20’sinin ise yenilenebilir enerjiye yöneleceğini kaydetti. Ülkeler arası işbirliğinin önemine vurgu yapan Elitaş, Türkiye’nin jeostratejik açıdan önemli bir yere sahip olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Elitaş, “Türkiye’nin konumunu etkin kullanarak ülkemizi bir enerji terminali ve koridoru haline getirmeyi arzulamaktayız” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

 

Önceki ve Sonraki Haberler