1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elitaş: Türkiye’de led ampulleri teşvik edilmeli

Elitaş: Türkiye’de led ampulleri teşvik edilmeli

TBMM Sanayi Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Türkiye’de led ampullerinin kullanımının arttırılması için teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. 

Elitaş: Türkiye’de led ampulleri teşvik edilmeli

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Türkiye’de led ampullerinin kullanımının arttırılması için teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. 

TBMM Sanayi Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, 10. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de elektrik tüketiminin yüzde 10’unun aydınlatmaya gittiğini hatırlatarak, “Bizim yapmamız gereken led ampullerin türkiyede kullanımını arttırmak için teşvikleri ortaya koymak. Bu ampullerin fiyatları yüksek, bunu ucuzlatmanın yolları bulunmalı ya da teşvik edilmeli diye düşünüyorum” dedi. 

ENERJİ ARTIK VERİMLİ OLMALI

Türkiye’nin enerjide çok değişik süreçler geçirdiğine dikkat çeken Elitaş, “Türkiye belirli zamanlarda elektriğin verildiği dönemden sürekli enerji, sonra temiz enerji ve şimdi de verimli enerjinin verildiği bir döneme geldi. Artık şimdi verimli enerjinin olması gerekiyor” dedi. 

ÇATILARDA 10 kW SINIRI YÜKSELTİLMELİ

Kendisinin de artık bir elektrik üreticisi olmak üzere olduğunu ve evinin çatısına 8 kilovatlık bir güneş santrali kurma sürecinde olduğunu belirten Elitaş, “Kurulum maliyeti biraz pahalı ama 10 yılda amorti edeceğini söylüyorlar. Ben Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun çatılar için koyduğu 10 kilovat sınırının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü Türkiye’deki elektrik tesisatları artık daha fazla tüketimi kaldırabiliyor” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler