1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mustafa Elitaş evinin çatısında elektrik üretmeye başladı

Mustafa Elitaş evinin çatısında elektrik üretmeye başladı

TBMM Sanayi Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş’ın evinin çatısına kurdurduğu güneş enerji santrali üretime başladı. 

Mustafa Elitaş evinin çatısında elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş’ın evinin çatısına kurdurduğu güneş enerji santrali üretime başladı. 

TBMM Sanayi Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş’ın evinin çatısına kurdurduğu 8 kilovatlık güneş enerji santrali 3 Ekim 2019 tarihi itibariyle üretime başladı. Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği’nden (GÜYAD) yapılan açıklamaya göre, çatı santrali 3 Ekim 2019 tarihi itibariyle elektrik üretiyor.

10. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin de artık bir elektrik üreticisi olmak üzere olduğunu ve evinin çatısına 8 kilovatlık bir güneş santrali kurduğunu belirtmişti. Elitaş, “Kurulum maliyeti biraz pahalı ama 10 yılda amorti edeceğini söylüyorlar. Ben Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun çatılar için koyduğu 10 kilovat sınırının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü Türkiye’deki elektrik tesisatları artık daha fazla tüketimi kaldırabiliyor” demişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler