1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Enerex Antalya Enerji Fuarı 27 Şubat’ta açılıyor

Enerex Antalya Enerji Fuarı 27 Şubat’ta açılıyor

Enerex Antalya, Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı 27-29 Şubat 2020 tarihleri arasında enerji sektörünü bir araya getirecek. 

Enerex Antalya Enerji Fuarı 27 Şubat’ta açılıyor

Enerji Günlüğü - Enerex Antalya, Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı 27-29 Şubat 2020 tarihleri arasında enerji sektörünü bir araya getirecek. 

Enerex Antalya, Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı, 27-29 Şubat atrihleri arasında, ANFAŞ Uluslararası Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ’nin Antalya’daki Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarın yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının artmasına ve enerji dönüşümünün sağlanmasına katkı yapacağını umduklarını söyledi. Türkiye’de çok sayıda enerji fuarı yapıldığını belirten Ali Bıdı, Antalya’da turizm, tarım ve ticaretin yüksek miktarda enerji ihtiyacı olduğunu; 12 ay güneş gören bölgede fuarın enerji verimliliği ve dönüşümüne önemli katkısı olacağını kaydetti. 

Ali Bıdı sözlerini şöyle sürdürdü, “Doğal kaynakların korunması, yerli ve milli enerji üretim ve tüketimiyle ülke ekonomisinin daha iyi noktalara geleceği inancındayız. Bu çerçevede Enerex Antalya ile tüm sektörleri yenilenebilir enerjiye teşvik etmeyi amaçlıyoruz”. 

TURİZM VE TARIMDA ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ
Ali Bıdı, son yıllarda artan elektrik fiyatları nedeniyle sanayiciye, turizmciye ve çiftçiye çok ciddi maliyetler oluştuğunu belirterek şöyle konuştu, “Antalya turizm sektöründe 500’den fazla 5 yıldızlı otele; ayrıca 100’lerce 3 ve 4 yıldızlı otelle hizmet veriyor. Çevre illerle birlikte bin 500’ü aşkın turistik tesis mevcut. Son yıllarda elektrik maliyetlerinin artmasıyla özellikle turistik tesislerin enerji giderlerinin düşmesi noktasında, yenilenebilir enerjiye ihtiyaç var. Bunun yanında tarım sektörünün de en büyük maliyeti, yine enerji giderleri iken ANFAŞ olarak enerji verimliliği ve dönüşümü temalı bir fuar düzenleyerek tüm kurum ve kuruluşlarda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının artması ve enerji dönüşümünün sağlanmasına öncülük etmek istedik”.

27-29 Şubat 2020 tarihlerinde ANFAŞ’ta düzenlenecek Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı Enerex Antalya, enerji sektörü temsilcilerin, bir araya getirerek enerji verimliliği ve dönüşümü bilincini artırmayı ve bu alandaki uzman profesyonellerle birlikte gelişmeler sağlamayı amaçlıyor.

KİMLER KATILACAK?
Enerex Antalya Fuarı’nda; güneş enerjisi sistemleri, rüzgar enerjisi sistemleri, hidrolik elektrik enerjisi sistemleri, biokütle ve atık sistemleri, kojenerasyon ve trijenerasyon, sıfır enerji bina sistemleri, doğalgaz sistemleri, elektrik perakende satış şirketleri, depolama ve şarj istasyonları, enerji verimliliği şirketleri, ısı pompa sistemleri, yalıtım ve mantolama sistemleri, finans ve sigorta kuruluşları, hibrit teknoloji sistemleri, LED ve aydınlatma sistemleri, kamu kurum ve kuruluşları, STK ve meslek odaları gibi katılımcılar yer alacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler