1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bakanlığı 2020’de 5 sertifikalı enerji verimliliği eğitimi verecek

Enerji Bakanlığı 2020’de 5 sertifikalı enerji verimliliği eğitimi verecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, önümüzdeki yıl dört Enerji Yöneticisi ve bir Bina Etüt-Proje eğitimi olmak üzere toplam 5 sertifikalı enerji verimliliği eğitimi verecek. 

Enerji Bakanlığı 2020’de 5 sertifikalı enerji verimliliği eğitimi verecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, önümüzdeki yıl dört Enerji Yöneticisi ve bir Bina Etüt-Proje eğitimi olmak üzere toplam 5 sertifikalı enerji verimliliği eğitimi verecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, 2020 yılında yapılacak olan Enerji Yöneticisi, Sanayi ve Bina Etüt-Proje eğitimlerinin tarihlerini açıkladı. Açıklamaya göre, 2020 yılında Şubat (7 Şubat – 28 Şubat 2020), Mart (9 Mart – 13 Mart 2020), Nisan (6 Nisan – 17 Nisan 2020) ve Haziran (8 Haziran – 19 Haziran 2020) aylarında olmak üzere dört Enerji Yöneticisi eğitimi verilecek. Mart ayında da ( 23 Mart – 27 Mart 2020 ) bir Bina Etüt-Proje eğitimi verilecek. Sanayi Etüt-Proje içinse önümüzdeki yıl eğitim yapılmayacak.

Yapılan açıklamaya göre, 17-28 Şubat 2020 ve 9-20 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenecek Enerji Yöneticisi Eğitimlerinde kontenjan doldu. 

EĞİTİMLERE EN FAZLA 30 KİŞİ KATILABİLECEK

Her bir eğitim programının 30 kişilik kontenjan ile sınırlı olduğu eğitimlerde, 2019 yılında başkanlığa gelen ve kontenjan yetersizliği sebebiyle hizmet verilemeyen eğitim talepleri öncelikle değerlendirilecek.Yine, Enerji Yöneticisi (EY) Eğitimleri başvurularında kamu kurumları öncelikli olacak ve kamu kurumları haricindeki başvurular kontenjan durumuna göre değerlendirilecek.

Enerji Yöneticisi Eğitimleri, EVÇED, TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Efektif Endüstriyel Enerji AŞ, Siemens Sanayi Ve Ticaret AŞ ve Som Akademi Eğitim Ve Yönetim Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. tarafından düzenlenecek. Etüt Proje Eğitimleri ise EVÇED, TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından düzenlenecek.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

Kamu Kurumları için;

Kamu Kurumundan Resmi Yazı 

(ilgili kurumda enerji yöneticisi olmadığını ve ilgili persoenlini enerji yöneticisi olarak görevlendireceğini taahhüt eden)

Eğitim Kayıt Formu ve Ekleri

Bireysel Başvurular için;

Başvuru Dilekçesi

Eğitim Kayıt Formu ve Ekleri

Banka Dekontu 

(Eğitime Kabul Onayı Verildikten Sonra Ayrıca Talep Edilecektir.)

EVÇED EĞİTİM ÜCRETLERİ

Enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü kamu kurumlarının, enerji yöneticisi olarak görevlendirilecek personeli; ilgili kamu kurumunun bünyesinde enerji yöneticisi olmadığını ve ilgili personelini enerji yöneticisi olarak görevlendireceğini taahhüt etmesi durumunda, ENVER Portalı kayıtlarına göre Başkanlık’ın uygunluk vermesi şartıyla Enerji Yöneticisi Eğitimlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bunun dışındaki ücretlendirme ise şöyle olacak:

Enerji Yöneticisi Eğitimi (Modül 1 + Modül 2) : 2.470 TL

Etüt Proje Eğitimi (Modül 1 + Modül 2 + Modül 3) : 4.940 TL

Enerji Yöneticileri için Etüt Proje Eğitimi (Modül 3) : 2.470 TL

Önceki ve Sonraki Haberler