1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bakanlığı müfettişleri Bakan’a bağlı çalışacak

Enerji Bakanlığı müfettişleri Bakan’a bağlı çalışacak

Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu bünyesinde görev alan müfettişler, bundan böyle Enerji Bakanı’nın talimatıyla çalışacaklar.

Enerji Bakanlığı müfettişleri Bakan’a bağlı çalışacak

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu bünyesinde görev alan müfettişler, bundan böyle Enerji Bakanı’nın talimatıyla çalışacaklar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Teftiş Kurulu, Başkan ile başmüfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcılarından oluşacak ve doğrudan Bakana bağlı olarak çalışacak. 

Yönetmelik, yürürlükten kalkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği’nden farklı olarak; müfettişlerin Bakan adına, Bakanın emri ya da onayı üzerine görev yapacakları hükmünü getiriyor. Daha önce müfettişler Teftiş Kurulu Başkanı’na bağlı olarak çalışıyorlardı. 

Yeni yönetmelik müfettişlere, görev emrinin dışında kalsa bile, denetimler sırasında öğrenecekleri yolsuzlukları hemen Kurul Başkanına bildirme ve gecikmesinde zarar öngörülen ve delillerin kaybına meydan verebilecek hâllerde delilleri toplama yükümlülüğü de getiriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler