1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Mehmet Tuntaş atandı

Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Mehmet Tuntaş atandı

Mehmet Tuntaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atandı. 

Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Mehmet Tuntaş atandı

Enerji Günlüğü - Mehmet Tuntaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atandı. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine, 2019/170 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Mehmet Tuntaş atandı. 

Daha önce Bakanlık’ta Denetim Hizmetleri Başkanı ve Etik Komisyonu Üyesi görevlerini üstlenen Mehmet Tuntaş, 1968 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Elazığ’da tamamladı. 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1992 yılında mezun olan Tuntaş, memuriyete 1994 Yılında Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başladı ve 1997 yılında Vergi Denetmeni olarak atandı. Aynı yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının açmış olduğu Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak; 2001 yılında Müfettişliğe, 2011 yılında ise Başmüfettişliğe atandı. 

2008 ve 2009 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunda Geçici Uzman olarak ‘Ülkemizdeki Üst Kurulların İdari Yapımızdaki Yeri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Faaliyetlerinin Denetimi ve Piyasa aktörleri ile Senkronizasyonunun Geliştirilmesi’ amacıyla oluşturulan çalışma heyetinde yer aldı. 2011 yılında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2012 ve 2013 yıllarında da Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2015 yılında Denetim Hizmetleri Başkan Vekili ve aynı yılın Ağustos ayında da Denetim Hizmetleri Başkanı olarak atandı. Tuntaş, Ekim 2015 tarihinden bu yana Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Etik Komisyonu Üyeliği görevini de yürütüyor.  

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Tuntaş, İngilizce ve temel düzeyde Arapça biliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler